Хай живе спорт на Буковині!

Так сталося, що минулої суботи я примав участь у висвітленні подій матчу 7 туру Чемпіонату України з баскетболу серед команд вищої ліги між чернівецькою «Стрібою» та БК «Тернопіль-ТНЕУ» в якості штатного фотокореспондента сайту sportbuk.com. Приємною несподіванкою стала досить велика кількість глядачів на цьому поєдинку. І мені відразу подумалося, що, попри всі негаразди у суспільстві, попри не саму стабільну економічну, політичну та соціальну ситуацію в країні спорт все ж таки якоюсь мірою знаходиться на стадії позитивного розвитку. Звичайно, це поки що стосується далеко не всіх видів спорту, та й навіть, скоріше, тільки професійного спорту, але й це наразі надихає.
Головне — це цікаво людям! Спортивні події на Буковині останніми роками відвідує значна кількість глядачів і тому пропорційно росте кількість цих подій. Згадуються останні роки існування Радянського Союзу — це був справжній розквіт буковинського спорту! Блискуче виступав у союзній першості СТК «Буковина», який протягом кількох сезонів з явною перевагою над іншими суперниками з великих міст  (Ленінград, Москва, Рига) вигравав чемпіонат СРСР з мотокросу; на неймовірному підйомі грала чернівецька «Буковина», вигравши першість СРСР серед команд ІІ ліги та з ходу увірвавшись в еліту І союзної ліги; не знав собі рівних чернівецький «Університет» серед команд вищої ліги з хокею на траві. І все це — в маленьких як для такої гігантської країни Чернівцях!!!
Незалежна Україна із незрозумілих причин увігнала Чернівці «на задворкі», і протягом довгого часу чернівецький спорт був на спаді. Про наше місто мало хто згадував, серйозні змагання тут не проводилися. І ось у другій половині першого десятиріччя ХХІ століття все потихеньку почало повертатися на свої місця! Чемпіонат України, Кубок України та міжнародні турніри з боксу, регулярні етапи Чемпіонатів світу, Європи та України з мотокросу на трасі «Суперкрос», престижні змагання з легкої атлетики, спортивного орієнтування та художньої гімнастики, участь чернівецьких «Буковини» (футбол), «Будівельника» (волейбол), БК «Стріба» (баскетбол) у чемпіонатах України, «Чернівецькі пінгвіни» в хокейній регіональній першості, успіхи буковинських лучників, кікбоксерів та велосипедістів, розвиток панкратіону… Нехай мене вибачають ті, кого я не згадав, але все ж і цей список досить солідний!!! Тож не залишаємось осторонь розвитку спорту нашого краю, шановне товариство, займаємось, вболіваємо та просто відвідуємо спортивні заходи!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте