"Мёрзни, мёрзни, волчий хвост!"

Колись усі, хто виїжджав за кордон і ставав гастарбайтером, жалілися на погане відношення до себе з боку місцевих роботодавців. Кожен розповідав про якісь свої негаразди чи суперечки з «патроном», але вже давно стало відомо, що немає нічого гіршого від свого, «рідного», укранського роботодавця. Міг би довго й нудно писати на цю тему та описувати різноманітні історії, які або я чув від когось, або сам ставав безпосереднім свідком, але зараз обмежуся лише однією. Бо це, так би мовити, «свіже»...
Володар одного з гламурних бутіків у центрі міста, на вулиці І. Франка, який презентує у Чернівцях відомий бренд чоловічого одягу, забороняє дівчатам, які працюють у бутіку в якості продавців-консультантів, включати опалення, хоча у самому приміщенні досить зимно. Більше того, він «пообіцяв» взагалі заблокувати можливість час від часу робити це самостійно. Дівчата змушені, мерзнучи, ходити по магазину у верхньому одязі. Зрозуміло, що це в першу чергу негативно відбивається на стані здоров'я, а по-друге, такий зовнішній вигляд шокує потенційного покупця. Але друге — це таке...
Цікаво, що робити в такому випадку? До того ж  невідомо, чи офіційно дівчата працюють, хоча хазяїн каже, що так. Як змінити цю ситуацію?

5 коментарів

Святослав Вишинський
Працівники можуть оформити скарги до відповідних контролюючих органів, профспілок і — що найбільш ефективно — привернути увагу ЗМІ. Безперечно, це їм коштуватиме робочого місця рано чи пізно. Проте відстоювати свої права — єдиний шлях ними взагалі володіти.
Ігор Гамаль
Це у випадку, якщо вони «офіційно» працюють.
Святослав Вишинський
Це може бути додатковим стимулом для оформлення скарги вже до органів оподаткування стосовно факту порушення трудового законодавства і ухиляння від сплати податків власником «бутіка».
Ігор Гамаль
Звільнятися, хай сам сидить і мерзне :)
Віталія Козменко
Я теж намагаюся притримуватися повчання свого прадіда: краще чужому заплатити, аніж свого просити!
а по-друге, при такому ставленні роботодавця, краще з ним узагалі справи не мати. Гадаю, що таке відношення проявляється і в інших сферах, тому нехай працює сам...І по-третє, як клієнт, мушу зауважити, що в магазині одягу в якому не опалюється нічого приміряти б й не хотіла. Яка відмінність від Калинки??? ))
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте