Підсумки 2010 року в буковинському боксі

В кінці січня відбулося засідання Чернівецької обласного осередку Федерації боксу України. На ньому були підбиті підсумки року минулого та визначені перспективні цьогорічні напрямки для розвитку боксу на Буковині.

Зокрема, не можна було обійти увагою участь буковинських боксерів на чемпіонаті світу серед молоді в Баку (Азербайджан) та на чемпіонаті Європи серед юнаків у Львові, де нашу область представляли відповідно Іван Страшний (ФСТ «Україна», Шипинці; тренери — І. Собко та А. Грудей) та Анатолій Чагін (ДЮСШ м. Вижниця, тренер — М. Гакман). Чагін виборов на європейській першості бронзову нагороду і став одним з героїв буковинського спорту-2010, що було відзначено на щорічному святковому вечорі вшанування героїв спортивного року у будинку культури «Академічний».

Відповідно кращим тренером Буковини з боксу став Микола Гакман (ДЮСШ м. Вижниця), який приніс у копілку області найбільшу кількість очок завдяки вдалим виступам свого вихованця А. Чагіна.

Вдало виступали буковинці й на всеукраїнських змаганнях. Чемпіоном України серед юнаків став С. Грекул (ФСТ «Україна», Шипинці), а срібним призером — його товариш по команді М. Крупа. На Літніх Спортивних Іграх молоді України у своїх вікових категоріях срібними призерами були І. Страшний (ФСТ «Україна», Шипинці) та О. Тесленко (ДЮСШ №1 м. Чернівці; тренер — Г. Соловйов), а на традиційному щорічному турнірі сильніших боксерів України в м. Керч золоті нагороди вибороли знову ж таки члени збірної України серед юнаків шипинчани С. Грекул та М. Крупа.

Єдиним негативним враженням минулого року стала втрата кількох позицій в загальному рейтингу обласних осередків ФБУ. Якщо 2009 рік Буковина закінчила на 18 місці, то 2010 — на 22. Але певні перспективи є, і, сподіваємось, у цьому році Чернівецька область увійде до п'ятнадцятки кращих обласних федерацій України.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте