"Портрет-образ". Новий проект Арт-Студії "Музеум"

Наприкінці лютого розпочався новий «виставковий» рік чернівецької молодіжної Арт-Студії «Музеум», добре знаної у світі мистецтва як на Україні, так і за її межами. Вже понад 11 років студія успішно функціонує при Чернівецькому художньому музеї і беззмінною її керівницею є Заслужений працівник культури України пані Олена Михайленко, яка постійно активно та творчо працює сама і щороку підштовхує своїх вихованців на створення численних виставок та різноманітних мистецьких імпрез. У приміщенні Буковинської державної фінансової академії студійці презентували нову експозицію під назвою «Портрет — образ», яка складається з 70 робіт 20 молодих авторів. Декілька експонованих робіт, поєднаних у тематичні композиції, можна побачити вже у вітальні академії, а основна частина експозиції розташована на третьому поверсі.

Більшість представлених на виставці творів експонуються вперше, але є й роботи, які вже відомі чернівчанам із попередніх виставок. Також на імпрезах студійців розширюється діапазон видів та жанрів мистецтва, що робить виставки «Музеуму» більш різноманітними й цікавими. Так, дебютували на «Портреті-образі» художні фото Іллі Стурко, створені за допомогою чорно-білої плівки, та акварельні роботи Олександра Сусленка.

Цікаво, що участь у виставці взяли відразу 20 авторів і кожен із них продемонстрував свій погляд на сучасне мистецтво портрету, хоча, окрім портретів, молоді художники презентували й натюрморти, й пейзажі на весняну тематику, які символізували своєрідні почуття авторів робіт напередодні наступаючої весни, відчуття від пробудження природи після зими та позитивний оптимізм, взагалі характерний для сучасної творчої молоді.

Слід звернути увагу на твори Галини Кравченко, яка, напевно, найбільше від усіх інших студійців експериментує як із формою, так і зі змістом власних робіт. Цього разу Галина представила на виставці роботи в техніках крапкографії, колажу, акрилу та пастелі. Серед графічних творів можна виокремити роботи Юліанни В'юги та Аліни Одінцової, а також портрети Ольги Лєгусової та Ольги Бобовської, а олійний живопис в експозиції найбільш яскраво представлений творчістю старшого покоління студійців — Наталею Таранухою, Наталею Кабак, Яніною Фотокакіс, Анною Луканюк і Ольгою Кушпетюк. Мистецтво батіку традиційно представлено творами Дарини Сєдової та Олени Афанасьєвої, Мегі Стерлікова вдало працює в техніці акрілу, а Юлія Шелифіст втілює свої почуття в авторській техніці розпису дисків, яка була неодноразово відмічена на різноманітних виставках та конкурсах.

1 коментар

Ольга Легусова
Дякую за статтю:) Користуючись нагодою, ласкаво запрошуємо всіх цінителів та критиків до БДФА на Садовій:)Виставка знаходиться на З-му поверсі.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте