У цьому сезоні "Буковині" в матчах із "Динамо"-2 сухо та комфортно... :))

«Буковина» Чернівці — «Динамо»-2 (Київ) — 1:0 (0:0)

31 березня. СОУ «Буковина».
 
Арбітр — О. Головков (Сєвєродонецьк). Асистенти арбітра — В. Луцький (Івано-Франківськ), І. Сидорук (Конотоп). Четвертий арбітр — М. Левко (Чернівці). Делегат ФФУ — М. Митровський (Ужгород).
 
«Буковина»: Чурілов, Циколія, Мельник, Зелді, Басов, Гунчак, Орловський, Сантрапинських (Степанков, 60), Донець (Блажко, 92), Семенюк (Рудченко, 79), Маковійчук (Дорош, 82). Гол. тренер — Вадим Заяць.
 
«Динамо»-2: Кичак, Люлька, Парцванія, Бутенін, Новак, Козлов, Морозенко (Гриппа, 87), Макаренко, Сауседо (Щедрий, 74), Прокіпчук (Єрмаченко, 61), Малін. Гол. тренер — Андрій Гусін.
 
Гол :  Гунчак (50, з пен.)- 1:0.
 
Попередження: Орловський («Буковина», 16), Макаренко («Динамо»-2, 31), Парцванія («Динамо»-2, 33), Бутенін («Динамо»-2, 45).
 
Навіть посеред тижня, в кінці робочого дня, вболівальники чернівецької «Буковини» не залишили улюблену команду один на один із пустими трибунами. Сприяло цьому все — цікава та змістовна гра чернівчан у цьому сезоні, високе місце команди в турнірній таблиці, очікування «буковинською» торсидою чергової перемоги та просто гарна сонячна погода. І очікування тих, хто завітав на стадіон, виправдалися сповна. Щоправда, глядачі побачили два абсолютно різних тайми у виконанні обох команд, але про все по порядку.

У господарів поля вперше у стартовому складі в домашньому матчі вийшли двоє дебютантів — Орловський та Зелді. Забігаючи вперед, відмітимо пристойну гру обох футболістів, які, схоже, виправдовують довіру головного тренера «Буковини».

Чернівчани, як і водиться господарям, активніше розпочали матч. Натяки на загострення біля воріт суперника можна було спостерігати вже на 2 та 4 хвилинах. Кияни швидко вирівняли гру і наступні десять хвилин проходили в основному в центрі поля, насиченому гравцями обидвох команд. Лише на 13-й хвилині відбувся більш-менш небезпечний удар — це капітан «Буковини» Гунчак «розрядив гармату» зі штрафного, але м'яч пішов вище воріт. Динамівці відповіли двома кутовими поспіль у виконанні Макаренка, проте до реальної гостроти справа так і не дійшла.

Ось так і проходив перший тайм: господарі не дуже й наполягали на загостренні, хоча грали дещо активніше, а гості час від часу намагалися використовувати фланги, що теж не зовсім у них виходило. Випадав із командної гри киянин Прокіпчук, який регулярно не встигав за м'ячем на лівому фланзі, чим викликав посмішки місцевих уболівальників (мовляв, не годують хлопця J)), а правий надійно «зацементували» захисники чернівчан. Гра, так би мовити, йшла без воріт. Найпомітнішими з динамівців були Бутенін та Сауседо, які активно грали в центрі поля, а в складі «Буковини» виділялися Гунчак, який двічи, на 32 та 36 хвилинах, небезпечно пробивав із самого центру штрафного майданчика (обидва рази вище воріт) та невтомний Маковійчук, простріли та передачи якого не завжди знаходили підтримку з боку партнерів.

Гості провели кілька стрімких контратак, але до Чурілова «шкіряний» практично не потрапляв, оскільки захист діяв чітко та спокійно. Лише одного разу кіпер господарів помилився на виході, але все обійшлося кутовим. Знову кращим серед захисників «Буко» був Басов, що постійно вигравав дуелі на «другому поверсі». І вже наприкінці першого тайму «Буковині» нарешті вдалося серйозно потривожити суперника. Діагональна багатоходівка Маковійчук — Семенюк — Донець закінчилася напрочуд невдалим ударом останнього з вигідної позиції, а кількома хвилинами пізніше навіс Сантрапинських з кутового завершував Басов. Вище воріт.

Зовсім інший «продукт» отримали глядачі в другому таймі. Швидка гра, контратаки, небезпечні моменти  біля воріт обох суперників — все це з'явилося майже відразу і тривало фактично протягом усього тайму. Вже на першій хвилині Донець пробивав з кута штрафного майданчика по воротах киян — надійно зіграв воротар «Динамо» Кичак, а після оборотки у відповідь на висоті  опинився Чурілов. Наступна масована атака «Буковини» закінчилася ще одним ударом по воротах суперника і боковий арбітр зафіксував гру рукою в одного з захисників киян. Пенальті. Його чітко реалізував на 50-й хвилині капітан буковинців Гунчак і рахунок у матчі стає 1:0 на користь господарів. Ще через чотири хвилини мав нагоду відзначитися Сантрапинських, але його удар/простріл пройшов мимо воріт «Динамо».

Не менш видовищно та ефектно діяли й кияни. На 55 хвилині удар Морозенко  зі штрафного з трудом відбиває Чурілов, а на добиванні з «убойної» позиції у ворота не попадає Малін. Згодом не вдалося відзначитися влучним ударом активному в другому таймі Макаренку, на що чернівчани відповіли швидкою, але такою ж невдалою атакою а ля Маковійчук — Семенюк.

Після 70-ї хвилини незначною перевагою знову заволоділи гравці «Буковини». Степанков, який традиційно замінив стрімкого Сантрапинських, опинився поза грою в достатньо перспективній ситуації, а небезпечний навіс Зелді виніс на кутовий Єрмаченко. Ну й наприкінці гри продемонстрували свою майстерність воротарі. На 83 хвилині Кичак бездоганно грає після удару Орловського, а на останній хвилині основного часу вже вкотре протягом весіннього відрізку сезону витягає з воріт «мертвого» м'яча Чурілов!

1:0 на користь «Буковини» — так матч і закінчився. Повторився результат першого кола в Києві, де вирішального м'яча також у другому таймі головою забив захисник чернівчан Басов. А щодо самої гри, то обіцянки головного тренера «Буко» Вадима Зайця не були голослівними. Чернівецька команда грає в атакуючий та видовищний футбол, гра та результат є, і вдячні вболівальники палко підтримують свою команду не тільки в домашніх поєдинках, а й на виїзді. Доказом цього є один з найвищих показників відвідуваності матчів першої ліги на СОУ «Буковина».

Наступний суперник обох сьогоднішніх опонентів (спочатку — «Динамо»-2, а потім і «Буковини») — ПФК «Олександрія», лідер першої ліги. Динамівці зустрінуться з олександрійцями вже найближчого уїк-енду, а чернівчани, які пропускатимуть наступний тур (матч із «Кримтеплицею» відкладено на травень), навідаються до кировоградщини 9 квітня.

2 коментарі

Олексій Пономаренко
Орловський, якщо мені не зраджує пам«ять, виходив у Вінниці в старті.
Альберт Комарі
Так, Олексію, я це знаю, але на чернівецькому стадіоні в основі він таки вперше!
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте