Справжнє видовище у класі Опен. І етап Чемпіонату України з мотокросу

Справжньою родзинкою, як це і очікувалося, на І етапі відкритого особисто-командного Чемпіонату України з мотокросу 2011 року, який проходив у столиці українського мотокросу місті Чернівці на автомототрасі «Суперкрос», стали заїзди у класі ОПЕН, де змагалися найсильніші мотокросмени України. Вболівальникам вже добре відомі ці гонщики, які щорічно відвідують змагання різного рівня у нашому місті. Звичайно ж, увага більшості була прикута до членів збірної України, що представляють країну на світових та європейських чемпіонатах і, що найголовніше, на Мотокросах Націй світу і Європи. Це Олександр та Микола Пащинські, а також Роман Морозов, син відомого мотокросмена СРСР, зірки СТК «Буковина» та багаторазового чемпіона Союзу в особистому заліку.
Боротьбу за місця на п'єдесталі пошани вели саме ці гонщики, проте до них приєднався Андрій Маханьков і інтрига тривала протягом усіх змагань. У першому заїзді старт виграв найбільш досвідчений з фаворитів, чемпіон України в особистому заліку останніх чотирьох років Олександр Пащинський (у суботу він показав найкращий час у кваліфікаційному заїзді) і близько 10 хвилин впевнено вів гонку. За ним їхали його брат Микола, Морозов та Маханьков. Микола, пресингувавший брата, таки обійшов його і почав нарощувати відрив, який несподівано вилився на фініші у не зовсім непристойні 23 секунди. Тим часом Маханьков теж несподівано обійшов Морозова і фінішував третім також із солідним відривом. Щоправда, виявилося, що Морозов щойно оправився після досить серйозної травми і не міг виступати у повну силу за відсутності змагальної та тренувальної практики.
Старт другого заїзду сенсаційно виграв Маханьков і протягом певного часу залишався лідером гонки. Але такий шалений темп, який набрав Андрій, він поки що не готовий довго витримувати, і врешті решт його обійшов Олександр Пащинський, а згодом і Микола Пащинський та Морозов. Далі сценарій розвивався за знайомим сюжетом. Нестримний в той день Микола знову вирвався у лідери і привіз на фініші брату 12 секунд. Третім був Роман Морозов, який завдяки третій позиції у другому заїзді посів і третє місце на етапі.
 
Результати ОПЕН
 
Пащинський Микола

СТК Дари природи м.Єнакієво

1


Пащинський Олександр

ФМСУ м.Київ

2


Морозов Роман

Сольво Ямаха Тім

3


Маханьков Андрій

СТК Дари природи м.Єнакієво

4


Наумчик Юрій

Ковель ТШ

5


Галіяш Вадим

СТК "Інтер Мото"

6


Кричфалуший Андрій

Сольво Ямаха Тім

7


Любомирський Ігор

СТК Прогрес-98

8


Малаєв Андрій

МСК Буковина

9


Скрипніков Олег

МСК Буковина

11


Мартинов Олексій

ФМСУ м.Київ

10


Марченко Сергій

СТК Гадяч мото

12


Олійник Віталій

 

13


Довгань Олександр

МСК Буковина

14


Моравський Михайло

МСК Буковина

15


Рибинець Едуард

МСК Буковина

16


Романчук Андрій

Івано-Франківська ОФМС

17




 
Зауважимо, що спортсмени у класах 125 куб. см., 125-ю та ОПЕН їхали разом, розділившись за результатами кваліфікації на фінали «А» і «Б», а залік по окремим класам вівся окремо.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте