Роман Морозов: "Все змінила травма перед Новим роком"

В цьому році чернівецький етап Чемпіонату України з мотокросу відвідав і Роман Морозов, син відомого лідера радянського мотокросу, гонщик багаторазового чемпіону СРСР як в особистому, так і в командному заліку Олександра Морозова. Більшу частину минулого сезону він провів у США, де тренувався на якісних треках та набирався досвіду серед лідерів американського мотокросу. До вашої уваги інтерв'ю з ним.
 
  • На даний момент ви відноситеся до еліти українського мотокросу. В першому заїзді ви фінішували четвертим, але, наскільки я пам'ятаю, вчора, під час тренувань та кваліфікації, ви не дуже впевнено себе почували. Вас непокоїть права рука?


 
  • — Справа в тому, що я був травмований, але зараз знаходжуся в стадії відновлення. Трохи важко зараз виступати, оскільки не тренувався місяца два-три, а швидкість під час гонок дуже висока. Тим більше, що брати Пащинські наразі в тонусі. Вони весь час тренувалися, виступали на змаганнях, і тому вони знаходяться в кращій формі, аніж я.


 
 
  • Не зважаючи на це, ви у другому заїзді не тільки обігнали Маханькова, але й добряче відірвалися від нього. Загалом, які у вас плани на цей сезон? Відносно і чемпіонату України, і міжнародних змагань?


 
  • — Планую наступними вихідними виступити на першому етапі Чемпіонату Європи в класі ОПЕН, а потім спробую свої сили на першому етапі світового чемпіонату МХ3 в Болгарії, один з етапів якого проходитиме у вас в Чернівцях. Буду потихеньку накатуватися, по можливості уникати травм на набирати свою форму, показувати високі результати.


 
 
  • В МХ3 виступатимете лише на двох етапах чи від'їздите повний сезон?


 
  • — Збирався виступити на всіх етапах, але так сталося, що травми вибили з колії. Відчуваю, що зараз просто не готовий для проведення повноцінного міжнародного сезону. Проїду перший етап, подивлюся, може й розкачуся. Мотокрос — це така справа, коли апетит приходить під час їжі...

  • Майже весь минулий сезон ви провели в США. Що ви взяли для себе у провідній мотокросовій країні світу на даний час?


 
  • — Після США я був у гарній формі, конкурентів на Україні в мене не було, і все змінила травма перед Новим роком під час навчально-тренувальних зборів у Криму. На останньому тренуванні я отримав перелом лопатки, а лікарі цього не помітили. Сказали, мовляв, у тебе травмовано плече та м'язи. А я їхати нормально не можу, болі не проходять. Ще б — лікую плече, а проблема з лопаткою...


 
 
  • І останнє питання. Ви зараз виступаєте за команду «Сольво Ямаха Тім», а самі їздите на «Кавасакі»? Чи не порушується від цього логіка назви команди?


 
  • — Вважаю, що це без особливої різниці. Якщо б мені дали «Ямаху» — їздив би на «Ямасі», а так мої мотоцикли куплені за мої власні кошти. Кожен підбирає собі техніку таким чином, щоби легше було виступати та обслуговуватися.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте