В художньому музеї триває персональна виставка Галини Бурсук

Протягом квітня в Чернівецькому художньому музеї експонується перша персональна виставка добре знаної у світі бісероплетіння чернівецької майстрині Галини Бурсук. Те, що виставку постійно відвідують та інтерес до неї не вщухає, не дивно. Щоби зрозуміти, що ж приваблює людей у виробах пані Галини, треба їх побачити. І вони цього варті!

Майбутні успіхи майстрині можна було передбачити ще кілька років тому, коли Чернівецький Клуб любителів бісероплетіння дебютував саме у стінах музею першою колективною виставкою. Роботи Галини Бурсук та Оксани Каменецької вже тоді відрізнялися високим рівнем виконання та авторським дизайном. У спільних музейних експозиціях авторка виставки «Мелодія бісеру» приймала участь чотири рази, і кожного разу дирекція музею відзначала її прикраси грамотами за високу художню майстерність. Тож для цього закладу твори пані Галини вже є чимось традиційним та невід'ємним.

Але певного часу Галина Бурсук вирішила відокремитися від клубу і працювати самостійно. З 2008 року майстриня брала активну участь у різноманітних міжнародних виставках, конкурсах, фестивалях з бісероплетіння і декоративно-ужиткового мистецтва, де здобула чималу кількість нагород за оригінальний дизайн, креативний підхід до творчості та професіоналізм виконання. Її творчість добре відома не тільки на Буковині та Україні, а й в Росії, Білорусі та інших країнах. Саме в цей час кілька її робіт експонуються в місті Тусон (штат Аризона, США), і ще кілька творів із тих, що наразі знаходяться у виставковому залі Чернівецькому художнього музею, влітку прийматимуть участь в одному з найпрестижніших у світі міжнародних конкурсів з бісероплетіння в американському місті Мілуокі, що розташований на березі живописного озеру Мічіган (штат Вісконсін).
 
Виставка «Мелодія бісеру» експонуватиметься в художньому музеї до 29 квітня і всі ті, хто ще її не відвідав, можуть скористатися унікальною нагодою побачити експозицію робіт Галини Бурсук, які зібрані задля цього яскравого свята сучасного буковинського бісероплетіння з численних приватних колекцій.
  
Виставки, конкурси та фестивалі, в яких приймала участь Галина Бурсук
 
2008 — учасник та лауреат І міжнародної виставки «СтеклоЭкспоБисер» (Москва, Росія): перемога в номінації «Прикраси з бісеру»
2008 — лауреат ІІІ регіонального фестивалю народної творчості «Калинові обереги» (с. Іспас Вижницького р-ну)
2009 — учасник міжнародної виставки бісеру і батіка «Палітра души» (Мінськ, Білорусь)
2009 — учасник І міжнародної виставки майстрів народної творчості «Волшебный ларец» (Москва, Росія)
 2009 — учасник ІІ міжнародної виставки-конкурсу «Бисерный фестиваль» (Москва, Росія)
2010 — учасник колективної експозиції «Бисерная фантазия» в рамках І московського міжнародного жіночого фестивалю «Femme fest» (Москва, Росія)
2010 — учасник виставки декоративно-прикладного мистецтва «Фарбы душы» (Мінськ, Білорусь)
2010 — спеціальні нагороди міжнародної асоціації дизайнерів «Арт-Бісер» за участь у міжнародному фестивалі декоративно-прикладного мистецтва «Волшебный бисер»: номінація «Лучшие работы 2010 года» (колье «Венера»)
2010 — лауреат виставки-конкурсу «Вишиваний дивотвір» (Чернівецький художній музей): спеціальний приз — право проведення персональної виставки в ЧХМ 
2009, 2010, 2011 — лауреат конкурсу «Волшебный бисер» м. Київ (проводиться виданням «Модный журнал»). У 2010 році — переможець конкурсу в номінації «Аксесуари для чоловіків», а також зайняла ІІ місце в номінації «Вечерние украшения»

2 коментарі

Віталій Шарлай
Классно! Після Пасхи завітаємо! =)))
Альберт Комарі
Заходьте! Саме головне — не запізнитися, бо 28-29 виставку зніматимемо!
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте