Vii міжнародний турнір з боксу пам'яті Івана Боти. 29 квітня - 1 травня 2011 р. (с. Бояни)

З 29 квітня по 1 травня в с. Бояни Новоселицького району проходив VII міжнародний турнір з боксу пам'яті воїна-інтернаціоналіста Івана Боти. Цей турнір протягом семи останніх років став справжньою візитною карткою буковинського боксу, адже наразі це єдині традиційні змагання в цьому виді спорту, які проводяться щорічно, без «канікулів».

На турнірі приймали участь 118 боксерів, що представляли команди з 16 міст України, а також чотирьох країн. Це:
 
 збірна Румунії серед юниорів
 команда СДЮСШОР м. Мінськ (Білорусь)
 команда АР Крим
представик м. Ньїредьхаза (Угорщина)
спортивний клуб «Коссо» (м. Берегово, Закарпатська обл.)
СК «Боян-Колос» (с. Бояни, Чернівецька обл.)
СТ «Гарт» (м. Кіцмань, Чернівецька обл.)
ДЮСШ м. Вінниця
ДЮСШ г. Чернівці
СК імені Єлісєєва (м. Донецьк)
ДЮСШ м. Хотин (Чернівецька обл.)
СТ «Динамо» ( Гріманкауць, Молдова)
СК «Колізей» (м. Чернівці)
ДЮСШ м. Рахів (Закарпатська обл.)
СК «Атлант» (м. Кути, Івано-Франківська обл.)
СК «Ринг», «Форум», «Колос» (м. Івано-Франківск)
СК «Шахтар», «Хімік», «Гетьман», «Керамік» (г. Львів)
ДЮСШ «Сокіл» (м. Калуш, Івано-Франківська обл.)
ДЮСШ м. Тернопіль
СК «Локомотив» (м. Коломия, Івано-Франківська обл.)
ДЮСШ м. Макіївка (Донецька область)
 

Усього за три дні на турнірі відбулося більше 90 поєдинків в усіх вікових категоріях. Серед юніорів особливу увагу привертали рівнем майстерності й належної підготовки спортсмени з Румунії та Білорусі, а поєдинки найстарших боксерів були «прикрашені» участю мастрів спорту з Донецька, Івано-Франківська та Чернівців. До речі, серед учасників змагань було 10 Майстрів Спорту та 18 кандидатів у майстри спорту, переможці та призери чемпіонатів Європи, міжнародних турнирів, чемпіони Румунії, Білорусі та України. Багато хто з них вже неодноразово та небезуспішно виступав на різних змаганнях, які проходили на Буковині і добре відомі любителям буковинського боксу.

Під час урочистого відкриття змагань та вшанування пам'яті воїнів-інтернаціоналістів, які загинули під час бойових дій в Афганістані, один з організаторів турніру, генеральний директор ТОВ «Родничок» та депутат Чернівецької обласної ради Іван Семенюк відмітив важливість не тільки спортивної складової таких заходів, а й віддання шани тим людям, які виконували свій військовий обов'язок далеко від рідних домівок. «Ми повинні знати історію і сприяти тому, щоби доносити її до молодих поколінь. Важливо, щоби спортсмени усвідомлювали не тільки необхідність перемоги, а й розуміли те, кому присвячений той чи інший меморіал», — зазначив Іван Васильович.

Про перебіг змагань та результати на VII міжнародному турнірі з боксу пам'яті воїна-інтернаціоналіста Івана Боти читайте згодом.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте