"Спортом румунська влада опікується, і це дуже добре", - каже Константін Діа

Під час проведення традиційного міжнародного турніру з боксу пам'яті воїна-інтернаціоналіста Івана Боти в с. Бояни нам вдалося поспілкуватися із головними тренерами збірної Румунії з боксу серед юніорів — Тіті Тудором та Діа Константіном. Враховуючи те, що юні румунські боксери продемонстрували на турнірі високий рівень техніки й тактики ведення бою, дуже цікаво було почути від тренерів, які умови дозволяють виводити спортсменів не такий рівень.

«Наша збірна базується в місті Плоешті. Звичайно, місцева влада нас підтримує, але слід зазначити, що основні кошти виділяються Румунською Федерацією боксу. Наш щорічний бюджет достатньо непоганий і дозволяє готувати кращих боксерів-юніорів Румунії до відповідальних змагань на міжнародному рівні, де вони демонструють свої найкращі якості і здобувають нагороди для своєї країни. Спортом румунська влада опікується, і це дуже добре, дуже позитивно», — зазначив Константін Діа.

«Особливо якщо враховувати, що Румунія не дуже багата країна і багато чого не може собі дозволити», — підтвердив Тіті Тудор, — «На відміну від багатьох інших країн юніорська збірна Румунії складається з дітей із неблагополучних родин, які не можуть собі дозволити забезпечувати власних дітей достатньою кількістю коштів заради боксу. Для цих хлопців спорт — чи не єдиний шанс вибратися до кращого життя, стати відомими та успішними. Тому ми з Константіном особисто відбираємо членів збірної на чемпіонатах Румунії незалежно від їхнього соціального статусу, і чуття рідко коли нас обманює».

«Ми вже протягом 12 років ведемо юніорську збірну і результат є. Наші вихованці регулярно заробляють медалі на світових та європейських чемпіонатах. Якщо бути точними, то за 12 років маємо 6 золотих, 6 бронзових та 24 бронзових нагороди на цих першостях. Нам довіряють і ми намагаємось виправдовувати очікування керівництва. Ось і тут, на турнірі в Боянах, всі 10 наших боксерів заробили медалі, п'ять з яких — золоті», — підсумував Константін Діа.

Чомусь мені в цю мить подумалося, що на Україні зовсім інші принципи формування збірних. І не тільки в боксі. Але це — тема для інших репортажів.
 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте