Чемпіонату Світу з мотокросу на мотоциклах із колясками. 4 етап. ІІ заїзд

Другий заїзд на четвертому етапі Чемпіонату Світу з мотокросу на мотоциклах із колясками, що відбувався в Чернівцях 7-8 травня, став, напевно, найдраматичнішим та найвидовищнішим заїздом SIDECARCROSSу останніх років на трасі «Суперкрос». Із самого старту лідерство захопили Йоріс Хендрікс/ Каспарс Лієпіньш (№2) і їхній солідний відрив не залишав сумнівів щодо переможця заїзду і взагалі усього етапу українського Гран-Прі. Але… Деніел Віллємсен — це Деніел Віллємсен!!! Непередбачуваний, шалений, фантастичний, невтомний, природжений лідер Віллємсен!!! Ліквідувати таке відставання і привезти на фініші переслідувачам майже ті самі 8 секунд може тільки він! Причому зробив він це на самому небезпечному та «стрьомному» трампліні траси!

Безперечно, в такій формі і з таким пасажиром, як Свен Вербрюгге, з яким Деніел неодноразово ставав Чемпіоном Світу, жоден екіпаж просто не в змозі скласти їм конкуренцію! Варто тільки побачити, яке між ними взаєморозуміння! Скільки пасажирів змінилося у Віллємсена за роки його виступів у SIDECARCROSSі, але з жодним Деніел не почувався настільки комфортно і з жодним він не виграв стільки Гран-Прі й титулів, як зі Свеном! «Вони — ніби продовження один одного, ніби одне ціле. Чітка робота на віражах, розуміння партнера під час стрибків, шалена швидкість та безшабашність — все це робить їх унікальними», — кажуть фахівці. «Віллємсен — як бджілка: швидкий, трудолюбивий, його майже неможливо зупинити», — емоційно висловилася чернівецька шанувальниця змагань «колясочників» Альона.

Майже на хвилину відстав від брата Йоріса, який фінішував другим, Ян Хендрікс (№2). Напружена та видовищна «битва» екіпажів Щербініна (№20, Росія) та безперестанно пресингуючих його Дайдерсів (№8, Латвія) і Чермаків (№7, Чехія) закінчилася четвертим місцем російсько-латвійського екіпажу, що проводить 100%-й найкращий сезон у своїй кар'єрі. «Ви кажете, що ми набрали фантастичну форму, але повірте, це ще не все. Ми поки що не у тій формі, в якій хотілося б бути, а коли її таки наберемо, побачите, на що ми згодні», — зізнався після заїздів Євгеній Щербінін. Що ж, хай щастить цій команді, продемонструвавшій у Чернівцях не тільки свою майстерність, а й  непоступливість і силу духу.
 
Знову не витримав напруги екіпаж Адріанссенса (№6) і після тривалої боротьби пропустив уперед Дайдерсів та Чермаків, посівши на фініші 7-у позицію. Проте слід відмітити, що нарешті братам Дайдерсам вдалося таки провести непогану гонку із прийнятним результатом після невдалих кваліфікації та першого заїзду Гран-Прі України. «У кваліфікації ми провалили старт і змушені були доганяти наших конкурентів, що, в принципі, нам і вдалося. Відповідно були засмучені перспективою старту з другого ряду, але стартували напрочуд добре і претендували на високе місце. І ось тут нам просто катастрофічно не пощастило за два круги до фінішу! Тому єдиним виходом був сильний виступ у другому заїзді. Нажаль, трошечки, всього пів-секунди, не дотягнули до четвертого місця, дуже непоступливими були Щербінін із Курпнієксом, але й п'ята фінішна позиція в цьому заїзді стала вдачею», — поділився після гонок враженнями менеджер DAIDERS SIDECARCROSS TEAM відомий у нещодавньому минулому латвійський гонщик, 5-разовий Чемпіон Світу Сергіс Крістерс, який свого часу досить вдало виступав на чернівецькому треку і який, до речі, «передав» корону SIDECARCROSSу Деніелу Віллємсену.

Бронзовий призер першого заїзду Етьєн Бакс (№4) зазнав невдачі у другому, і зміг фінішувати лише восьмим, проте, без сумнівів, залишається найбільш перспективним екіпажем світової першості серед «колясочників», який може кинути виклик Віллємсену та екіпажам обох братів Хендріксів.
 
ІІ заїзд. Результати
 
  • 1. Деніел Віллємсен/Свен Вербрюгге (Нідерланди/Бельгія) №1

  • 2. Йоріс Хендрікс/Каспарс Лієпіньш (Бельгія/Латвія) №2

  • 3. Ян Хендрікс/Тім Смюнінкс (Бельгія) №3

  • 4. Євгеній Щербінін/Харальдс Курпнієкс (Росія/Латвія) №20

  • 5. Яніс Дайдерс/Лауріс Дайдерс (Латвія) №8

  • 6. Томаш Чермак/Ондрей Чермак (Чехія) №7

  • 7. Бен Адріанссенс/Геннаді Овре (Бельгія/Франція) №6

  • 8. Етьєн Бакс/Бен ван ден Богаарт (Нідерланди) №4

  • 9. Маріс Рупейкс/Каспарс Ступеліс (Латвія) №5

  • 10. Роберт Густавссон/Хенрік Апельгрен (Швеція) №22

  • 11. Вацлав Розехнал/Марек Розехнал (Чехія) №11

  • 12. Деніел Міллард/Джо Міллард (Великобританія) №14

  • 13. Марко Хапіч/Майнрад Шельберт (Німеччина/Швейцарія) №15

  • 14. Стюарт Браун/Джош Чемберлен (Великобританія) №111

  • 15. Тійс Деркс/Роббі Бакс (Нідерланди) №17

  • 16. Ян Вішшер/Ероен Вішшер (Нідерланди) №10

  • 17. Дін Хайд/Стів Кірвін (Великобританія) №34

  • 18. Герт Деволдер/Едуар Шеро (Бельгія/Франція) №41

  • 19. Марсель Фаустманн/Кевін Рікерт (Німеччина) №63

  • 20. Георг Мюллер/Бруно Калін (Німеччина/Швейцарія) №94


 
Альберт Комарі

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте