Вшанування ветеранів буковинського боксу

Справжнє свято боксу відбувалося 4-5 червня в торгівельно-розважальному комплексі «Панорама», який розташовано в Чернівцях. Всі, хто насправді цікавиться цим мужнім та видовищним видом спорту, отримали можливість побачити цікаві та безкомпромісні поєдинки з участю провідних боксерів України, Росії та Молдови. Перший в історії боксу на Буковині міжнародний турнір, присвячений 80-річчю буковинського боксу, зібрав досить солідний склад учасників. Достатньо сказати, що на рингу боксували 7 майстрів спорту України та Росії, а також 7 кандидатів у майстри спорту.

Поєдинки відбувалися у вікових категоріях юніорів, молоді та чоловіків. Таким чином буковинські боксери різного віку отримали шанс проявити себе з найкращої сторони перед своїми вболівальниками.

Програма першого, півфінального дня змагань була доволі насиченою та  цікавою як для численних глядачів і шанувальників боксу, так і для всіх безпосередніх «винуватців» та учасників цього захоплюючого дійства. Справа у тому, що новостворена Чернівецька міська федерація боксу, яка й була організатором даного міжнародного турніру, зібрала в «Панорамі» ветеранів боксу на Буковині — людей, які творили й творять історію боксу в нашому краї, здобували призові місця на всесоюзних та міжнародних змаганнях, ставали чемпіонами СРСР та союзних республік, готували молодші покоління буковинських боксерів. Перед усіми присутніми ніби промайнули всі 80 років розвитку та становлення боксу на Буковині, адже кожен з ветеранів має свої досягнення і здобутки й кожен вніс свій вагомий внесок у те, щоби в Чернівецькій області цей вид спорту не тільки зберіг власні традиції, а й примножив їх. Ветерани буковинського боксу були нагороджені цінними подарунками та сувенірною продукцією Чернівецької міської федерації боксу за підтримки в.о. Чернівецького міського голови пана Віталія Михайлішина, а саме урочисте нагородження «аксакалів» відбувалося у проміжках між півфінальними боями турніру.

Серед відзначених організаторами турніру були:
 

Володимир Бородулін — МС СРСР, срібний призер першості Збройних сил СРСР, бронзовий призер УРСР (провів понад 200 боїв, боксом займався понад 20 років)

Альберт Комарі — КМС СРСР, чемпіон Закарпатської, Чернівецької, Івано-Франківської та Хмельницької областей, чемпіон ПрикВО ЗС СРСР, призер ЦР СТ «Авангард», призер Спартакіади УРСР (провів 98 боїв, переміг у 92)

Василь Палагнюк — чемпіон Чернівецької, Львівської та Брянської областей, бронзовий призер чемпіонату УРСР (боксом займався 10 років, провів понад 100 поєдинків)

Віктор Юсов — бронзовий призер УР СТ «Буревісник» (боксом займався 15 років)

Владислав Рябов — срібний призер першості УРСР серед юнаків, срібний призер чемпіонату Туркменії (боксом займався 10 років, провів 85 боїв)

Володимир Лунін — чемпіон ЦР СТ «Авангард», бронзовий призер першості ВЦСПС (провів 126 боїв, з них виграв у 105)

Ігор Пантєлєєв — чемпіон Чернівецької області, чемпіон ПрикВО ЗС СРСР

Йосип Лазарєв — чемпіон Чернівецької області (боксом займався 12 років, провів понад 170 боїв)

Ільдар Шарафутдінов — старший тренер збірної України з боксу, виховав на Буковині цілу плеяду МС СРСР та України

Володимир Кузьмінов — МС СРСР (нагороджений посмертно)

Федір Гаврянін — МС СРСР, чемпіон УРСР серед юнаків, переможець Кубку УРСР, чемпіон ЦР СТ «Трудові резерви»

Олег Татарінов — МС СРСР, чемпіон Чернівецької області, бронзовий призер УР СТ «Динамо», срібний призер Московського округу ПВО ЗС СРСР
 
Альберт Комарі

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте