Фінальні поєдинки на Міжнародному турнірі, присвяченому 80-річчю буковинського боксу

У неділю, 5 червня, в торгівельно-розважальному центрі «Панорама» зібрались численні шанувальники боксу, адже саме цього дня тут мали відбутися вирішальні поєдинки на І міжнародному турнірі з боксу, присвяченому 80-річчю боксу на Буковині. Нагадаємо, що турнір було організовано новоствореною Чернівецькою міською федерацією боксу за підтримки в.о. Чернівецького міського голови пана Віталія Михайлішина.

У ваговій категорії 60 кг серед юніорів представник СК «Боян-Колос» (Бояни) Д. Гиза (тренер — В. Ротар)  у напруженому поєдинку поступився більш досвідченому Я. Самофалову (КМС) зі СК ім. Дзінзірука (Бровари), а третє місце в цій категорії посів І. Басько (ДЮСШ м. Чернівці, тренер — Г. Соловйов).

У категорії 63 кг В. Тереля (СК ім. Єлісєєва, Донецьк) виграв свій другий бій на турнірі. Цього разу йому поступився М. Жижиян (ДЮСШ м. Чернівці, тренер — Г. Соловйов), який на початку травня переміг донецького опонента на міжнародному турнірі пам'яті І. Боти в Боянах. Таким чином, донбаському боксеру вдалося взяти у Миколи реванш за поразку місячної давності. Третім у цій категорії став одноклубник Жижияна М. Арсеній.

У фіналі вагової категорії 65 кг серед молоді КМС В. Марценюк (СК «Ринг», Івано-Франківськ) переміг С. Ксендзова (СК «Колізей», Чернівці, тренер — Е. Погодін) і таким чином заробив для команди з Прикарпаття єдину золоту медаль на турнірі.

Але найбільш цікаві поєдинки очікували глядачів у віковій категорії чоловіків. МС М. Акопян (Московська область, Росія) виявився сильнішим за КМС В. Іванчука з Молдови у ваговій категорії 60 кг, де третє місце посів І. Лазар (СК «Боян-Колос», Бояни, тренер — В. Ротар).

Блискучу перемогу в ваговій категорії 75 кг одержав Х. Мусалов, МС з команди Московської області (Росія). Він був сильнішим за А. Різуна (КМС), майстерного боксера з Коломиї (тренер — М. Ніньовський), який виступав на турнірі за команду Чернівецької області. Саме Хайбула Мусалов був визнаний кращим боксером турніру і одержав від організаторів цінний подарунок.

Два майстри спорту зійшлися у фіналі вагової категорії 81 кг, а сильнішим з них став С. Макєєв (Московська область, Росія), який у безкомпромісному поєдинку здолав опір броварчанина Е. Марчука. Третє місце тут посів КМС Е. Алієв (ДЮСШ м. Чернівці, тренер — Г. Соловйов).

Ну й, нарешті, найбільш очікуваний глядачами двобій між МС Росії Г. Муртазалієвим (Московська область) і МС України С. Дєдовим (ДЮСШ м. Чернівці, тренер — Г. Соловйов), улюбленцем чернівецької публіки, завершився перемогою за очками росіянина, проте Дєдов провів дуже непоганий бій проти більш досвідченого суперника і ця поразка стала для нього дуже корисною, адже саме в поєдинках проти таких суперників, як Муртазалієв, карбуються досвід та майстерність боксера.

«Не слід робити негативних висновків від поразок Алієва та Дєдова. Обидва боксери отримали безцінну практику на цих змаганнях, адже вони боксували проти титулованих та досвідчених опонентів. Вони роблять перші кроки у дорослому боксі, й тому в них усе попереду. Перемог без поразок не буває, а зараз дуже важливо зберегти обидвох боксерів для подальших виступів», — зазначив Е. Погодін, тренер СК «Колізей» (Чернівці) та представник суддівського корпусу ЧМФБ.

Таким чином, чотири «золота» (в усіх вагових категоріях серед дорослих!!!) здобули боксери Московської області, а по одній перемозі в активі представників Броварів, Донецька та Івано-Франківська. Буковина, нажаль, залишилася без переможців, але чим більше подібних змагань буде проходити на буковинських рингах, тим більше наші спортсмени набиратимуться необхідного досвіду й претендувати на найвищі нагороди відповідальних змагань.
 
Альберт Комарі

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте