Сьомий етап Чемпіонату Європи з мотокросу серед юніорів у класі мотоциклів 85 см. куб. Результати

Цікавим видався другий день сьомого етапу Чемпіонату Європи з мотокросу серед юніорів у класі мотоциклів 85 см. куб. Буковинські уболівальники з нетерпінням очікували дуелі двох кращих гонщиків цьогорічної першості — українця Ростислава Войціцького та Хорхе Сарагоси Бельтрана з Іспанії. Дуелі, яка може у підсумку принести Україні довгоочікуване європейське «золото», перше з 2005 року, коли чемпіоном Європи став Роман Морозов.
Сподівання любителів мотокросу в Чернівцях виправдалися сповна. Ростислав виграв обидва заїзди, які за незрозумілою доброю для нього та злою для Сарагоси волею пройшли за однаковими сценаріями: старт виграє іспанський гонщик, але незабаром припускається помилки і в результаті падіння пропускає вперед Войціцького. Щоправда, якщо у першому заїзді Сарагоса після падіння повернувся на трасу шостим і лічених кругів йому не вистачило для того, щоби посісти третє місце, то вже у другому заїзді іспанцю таки вдалося зійти на п'єдестал пошани.
По одному разу на п'єдесталі побували й Валерій Доценко з Володимиром Тарасовим, яким чернівецька траса добре знайома, проте й тут не обійшлося без невдач. Тарасов на третьому колі першого заїзду впав і вибув з боротьби, тож на цьому етапі на позитивний результат Володимир вже не міг розраховувати.
 
І заїзд
 
1. Ростислав Войціцький (Україна)   КТМ
2. Армінас Ясіконіс (Литва)   КТМ
3. Валерій Доценко (Україна)   КТМ
4. Хосе Сарагоса (Іспанія)   Сузукі
5. Даві Поотьєс (Нідерланди)   КТМ
6. Артем Гуруєв (Росія)   КТМ
 
ІІ заїзд
 
1. Ростислав Войціцький (Україна)   КТМ
2. Володимир Тарасов (Україна)   КТМ
3. Хосе Сарагоса (Іспанія)   Сузукі
4. Армінас Ясіконіс (Литва)   КТМ
5. Валерій Доценко (Україна)   КТМ
6. Даві Поотьєс (Нідерланди)   КТМ
 
Сімка кращих гонщиків за підсумками сьомого етапу Чемпіонату Європи була «на голову вища» від усіх інших учасників. Приємно, що відразу троє представників України є серед лідерів юніорського європейського мотокросу, а це прекрасна перспектива — через кілька років мати збірну України з мотокросу, яка достойно представлятиме нашу країну на командних континентальних та світових Кроссах Націй.
 
Підсумки сьомого етапу
 
1. Ростислав Войціцький (Україна)   КТМ
2. Армінас Ясіконіс (Литва)   КТМ
3. Хосе Сарагоса (Іспанія)   Сузукі
4. Валерій Доценко (Україна)   КТМ
5. Даві Поотьєс (Нідерланди)   КТМ
6. Артем Гуруєв (Росія)   КТМ
7. Володимир Тарасов (Україна)   КТМ
8. Ілля Дімітріу (Молдова)   КТМ

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте