Збірна Франції з боксу повертається до Чернівців

У середу, 24 серпня, коли вся Україна святкувала 20-у річницю Дня Незалежності України, Федерація боксу України, Чернівецька обласна федерація боксу та безпосередньо президент ЧОФБ Віталій Беляєв зробили важливий, величний та символічний подарунок усім буковинцям та гостям краю. Всі присутні того чудового літнього вечора в ТРЦ Панорама отримали унікальну можливість побачити двобій між двома успішними європейськими спортивними країнами, які неодноразово завойовували високі нагороди у найвідповідальніших змаганнях — Олімпійських Іграх, Чемпіонатах світу та Європи. Вже вдруге протягом двох останніх років у Чернівцях відбулася матчева зустріч між збірними Франції та України з боксу. в якій приймали участь найкращі боксери цих двох країн. Приємно, що цього разу учасниками змагань є також були троє буковинців, які відстоювали честь української збірної перед ФБУ, ЧОФБ, палкими вболівальниками та усіма присутніми в ТРЦ Панорама. Ще раз нагадаємо, що в минулому році перші збірні Франції таУкраїни вже зустрічалися у Чернівцях, у спортивному залі ФСК Олімпія. Тоді перемогу із рахунком 6:4 святкувала ЗБІРНА УКРАЇНИ!!! Тому й у середу шанувальники справжнього боксу очікували від учасників змагань майстерності, сили та швидкості на рингу, від суддів — чесного та справедливого прийняття рішень.

На зустріч французької та української збірних завітали перші особи ФБУ. Головою журі був Ігор Гайдамак — перший віце-президент ФБУ та Європейської конфедерації боксу, член виконавчого комітету АЇБА, голова виконавчого комітету ФБУ (Київ) і в одночас «батько українського боксу», як зауважив президент ЧОФБ Віталій Беляєв. В якості головного судді змагань чернівчани та гості міста знову побачили члена Європейської конфедерації боксу, голову суддівської колегії ФБУ, суддю міжнародної категорії АІБА Анатолія Пацатого (Тернопіль), а технічним делегатом матчу був технічний директор ФБУ, президент Волинської обласної федерації боксу і суддя міжнародної категорії АІБА Генадій Вайнер (Луцьк).

Таким чином франзузька збірна розпочала своє чергове турне по Україні в рамках підготовки до чемпіонату світу з боксу, який відбудеться восени цього року в столиці Азербайджана — Баку. Наступна матчева зустріч збірних Франції та України відбудеться 27 серпня в Івано-Франківську, а заключна, третя — в Харкові, на наступному тижні.

Зазначимо, що французи виступатимуть на Україні першим складом, тоді як українці випробуватимуть фактично три склади, обираючи кращих із кращих у рамках тієї ж підготовки до чемпіонату світу, на якому виборюватимуться ліцензії на ХХХ-ті Олімпійські Ігри в Лондоні 2012 року.
Про перебіг подій на міжнародній товариській зустрічі збірних Франції та України, а також інтерв'ю із членами журі змагань читайте згодом.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте