Збірні Франції та України в День Незалежності розійшлися миром

Міжнародна матчева зустріч між збірними Франції та України з боксу, яка проходила 24 серпня 2011 року в Чернівцях, в ТРЦ «Панорама», привернула увагу численних шанувальників боксу. Та в цьому, власне, й сумнівів не було адже французька збірна укомплектована з титулованих та досвідчених боксерів, а в складі збірної України виступали відразу три вихованці буковинського боксу. Тож підтримка спортсменам на рингу була гарантована.

Першими на ринг вийшли спортсмени у ваговій категорії 49 кг. Французу Джеремі Бекку, призеру минулорічного ЧС, протистояв МСМК з Кременчука Єгор Голуб. Нажаль, на перемогу в цьому поєдинку українець не претендував. Вже з першого раунду Бекку перехопив ініціативу і до самого кінця двобою перевагою не поступився. Вердикт суддів був одноголосним — перемога французького боксера.

Зрівняв рахунок у матчі МСМК Ігор Магурін з Енергодара (вагова категорія 56 кг), який був значно сильнішим за Антоні Брета — ті ж самі 0:3, але вже на користь українця.

У ваговій категорії 64 кг, як і в минулорічному матчі цих збірних у ФОК «Олімпія», Україну представляв МСМК В'ячеслав Кісліцин із Сімферополя. Досвід та майстерність В'ячеслава зробили свою справу і тоді, і зараз. У 2010 році Кісліцин здолав опір Шабана Фехіна, а тепер йому поступився Самір Машру. І знову в жодного із суддів не виникло сумнівів у перемозі українського боксера. Два поєдинки із французькими опонентами для Кісліцина закінчилися із рахунками 3:0.

Перевага збірної України стала ще більш відчутною після складної перемоги МС Івана Голуба (Донецьк) у ваговій категорії 81 кг над бронзовим призером ЧС 2009 р. Абделькадером Буенія (Буенія у минулорічному матчі в цій ваговій категорії переміг Дмитра Смагулу). 3:1 — таким став рахунок у матчі і з'явилася надія, що наші боксери зможуть підтвердити реноме переможця у Чернівцях.

Наступний двобій зафіксував першу нічию цього вечора: чвертьфіналіст ЧЄ-2011 р. Нордін Убаалі (переможець минулорічного двобою із Віктором Гоголєвим) розійшовся миром із МС з Шипинців Іваном Страшним, учасником ЧС та ЧЄ останніх років серед молоді. Іван продемонстрував у двобої із досвідченим французом волю до перемоги й характер, провівши із суперником, старшим на 7 років, бій на рівних. Сподіватимемося, що з часом перспективний буковинець завойює право увійти й до першого складу збірної України з боксу.

Бронзовий призер ОІ в Пекіні, чемпіон світу серед військових, один із лідерів збірної Франції Алексіс Вастін (вагова категорія 69 кг) знову став учасником надзвичайно цікавого та безкомпромісного двобою. Проте, якщо рік тому він програв свій мікроматч Олександру Стрецькому, то зараз святкував перемогу над вінничанином, МС Тарасом Головащенко.

Друга нічия в матчі відбулася між улюбленцем буковинських шанувальників боксу чернівчанином Олександром Стрілецьким та Мішелем Таваресом, учасником останнього ЧС (вагова категорія 75 кг). Чудовий бій у виконанні Сашка, який нещодавно став переможцем престижного міжнародного турніру з боксу в Казахстані, безперечно, виявився прикрасою цього спортивного свята.

Зрівнює рахунок у матчевій зустрічі Людовік Грогюе, одноголосним рішенням суддів ставший переможцем у дуелі з іще одним представником буковинського боксу Олександром Тесленко. Нажаль, Олександр, який наразі тренується в ЦСК ЗСУ під керівництвом ЗТУ Володимира Золотарьова, першого тренера братів Кличків, щойно видужав після хвороби і не зміг скласти конкуренцію супернику.

Ще один армієць, Ростислав Архипенко, в останньому двобої зустрічі, розійшовся миром із чемпіоном Юнацьких Олімпійських Ігор — 2010 в Сингапурі (!!!) Тоні Йока і тим самим боксери підвели цілком справедливий та логічний підсумок цієї міжнародної товариської зустрічі: три перемоги — за французами, три — за українцями і три поєдинки завершилися внічию. Отже, підсумкова НІЧИЯ, і на збірну Франції чекають інші опоненти в Івано-Франківську та Харкові. А Чернівці залишаються для збірної України з боксу «фартовим» містом. Принаймні, проти французьких боксерів.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте