Мілена Фіндайс демонструвала "Метафізику" в Чернівецькому художньому музеї

Як ми вже повідомляли, 2 вересня в Чернівецькому художньому музеї в рамках ІІ Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz відбулося відкриття першої персональної фотовиставки австрійської поетеси Мілени Ренати Фіндайс під назвою «Metaphysics». Ця подія анонсувалася ще перед початком фестивалю й тому привернула увагу всіх, хто є небайдужим до Meridian Czernowitz.

Мілена Рената Фіндайс народилася в австрійському місті Грац у 1957 році. З 14 років вона працює в сфері роботи з громадськістю та комунікації, а нині вона є маркетинговим менеджером готелів «Josef und Maximilian» в Празі.

А художня фотографія… Власне, фрау Мілена, за її словами, ніколи не планувала бути фотографом. Але якось один знайомий, з яким вона листувалася, який читав і знав її твори, сказав: «Ти пишеш так, що просто не можеш не фотографувати». І подарував Мілені фотоапарат. Із тих пір, протягом тривалого часу Мілена Фіндайс  пише вірші й паралельно робить фотографії. Ці два види діяльності є природніми для неї та її он-лайн літературно-художнього журналу ZeitZug, що добре відомий усім шанувальникам поезії.

«Коли я працюю, точніше — пишу, то мої думки працюють дуже швидко. Вони гарячково рухаються і чим далі набирають більшого темпу. В якусь мить я розумію, що маю зупинитися, і тоді я беру в руки фотоапарат та йду із ним на вулицю. Для мене це така своєрідна форма медитації, відпочинку для мозку. Власне, коли я дивлюся через об'єктив, то мої думки заспокоюються, в моїй голові все ніби зтишується», — зізнається авторка «Metaphysics».

«Коли я на вулиці бачу людей, обличчя яких мені цікаві, то я чомусь почуваю себе в цей момент трохи боязко, аби фотографувати їх просто так… Я фотографую руку або іншу частину тіла, а за цією частиною я завжди можу побачити ціле. Якщо фотографую окуляри, газету чи щось інше з того, що належить тій людині, що мене зацікавила, схвилювала, зачепила — це ніби мій погляд на їхнього власника. Це для мене та деталь, яка дуже промовиста, яка цілком передає мені ту особистість, яку я побачила».

Зрозуміти відображення поглядів та думок Мілени Фіндайс можна тільки побачивши виставку «Metaphysics», яка складається з 67-и робіт авторки. Тому ті, хто так і не завітав у фестивальні дні в Чернівецький художній музей, можуть тільки кусати собі лікті! ;)) Шуткую, звичайно, проте сподіваюся, що шанувальники художньої фотографії й поезії Мілени Фіндайс ще матимуть можливість ознайомитися із «Метафізикою» австрійської поетеси, яка представила на ІІ Міжнародному поетичному фестивалі Meridian Czernowitz власне бачення фотомистецтва.
Наразі ж можу запропонувати вам хіба що лінк, за яким ви можете подивитися «Метафізику» :
 
 https://picasaweb.google.com/107243965139399865353/MetaphysicsCzernowitz2492011ByMilenaRenateFindeis

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте