Генадій Вайнер: "Для вашого боксу робиться все можливе"

Технічним делегатом матчу між збірними Франції та України в чернівецькому ТРЦ «Панорама» був технічний директор ФБУ, президент Волинської обласної федерації боксу і суддя міжнародної категорії АІБА Генадій Вайнер (м. Луцьк). Про його оцінку організації та проведення цих змагань ми запитали в нього, щойно закінчилася ця матчева зустріч. 
  • — Яку оцінку вы дасте тому, свідком чого ви були сьогодні в Чернівцях на міжнародній матчевій зустрічі збірних України та Франції?

  • — Ну, що хотілося б сказати… Сьогоднішній матч пройшов на досить високому рівні, адже французька делегація привезла «перших» номерів своєї збірної. Наші «перші» номери цього разу, нажаль, були відсутні, оскільки вони готуються по спеціальній програмі до ліцензійного чемпіонату світу, який відбудеться цієї осені в Азербайджані, в Баку, а це для нас надзвичайно важливо. Важливо тому, що збірна України виборюватиме на ньому ліцензії на участь у ХХХ-х Олімпійських іграх 2010 року в Лондоні. Ми побачили сьогодні гарні, цікаві поєдинки, а над усе сподобалася зала, в якій проходили змагання: гарна, яскрава, по-справжньому святкова, і в ній була дуже приємна атмосфера. Відчувається, що в Чернівцях відбулося справжне свято боксу.

  • — Скажіть, будь ласка, чи присутня така атмосфера і такий позитив під час змагань в інших містах України? В Чернівцях була краще чи гірше?

  • — Змушений сказати, що ваше місто я навіть поставив би на ПЕРШЕ місце серед організаторів подібних спортивних заходів. Я, як технічний директор Федерації боксу України, відповідаю за проведення всіх змагань, що проходять на території нашої країни, і хочу відмітити дуже, дуже високий рівень сьогоднішнього матчу. Приємно, що все було продумано і прораховано.

  • — Якщо проаналізувати виступ наших українських боксерів на чернівецькому рингу, що би ви могли зауважити з цього приводу?

  • — Видно було, що всі вони намагалися перемогти у своїх міні-мітчах, робили для цього все. Особливі емоціїї у мене викликали ваші, буковинські боксери — гарні, молоді, перспективні хлопці, які продемонстрували справжній характер на рингу. Вони дуже достойно представили Буковину та Україну у важкому матчі проти збірної Франції.

  • — Чи є якась можливість того, що хтось із тих українських боксерів, які приймали участь у сьогоднішній матчевій зустрічі, зможе поїхати на чемпіонат світу в Баку?

  • — Чесно сказати — є. Пару чоловік таки є. Не буду називати прізвищ, але все залежить від того, як вони підготуються, адже часу до чемпіонату світу залишилося не так багато — він відбудеться вже у вересні. Зараз всі наші перспективні боксери поїдуть на збір національної збірної України, де обиратимуться кращі з кращих. Відповідальність за обраних спортсменів дуже висока і лягає вона на плечі тренерів збірної.

  • — Ну і які, на ваш погляд, перспективи розвитку боксу на Буковині?

    Я на Буковині не перший раз, і, звичайно, вважаю, що перспективи у вас дуже хороші. В Чернівцях проводяться чемпіонат і Кубок України, ваші боксери виступають у складі збірної. Це все — результат того, що для вашого боксу робиться все можливе, і в цьому найбільша заслуга вашого молодого, ділового, енергійного президента ЧОФБ Віталія Беляєва. Шанси у Буковини є, і це дуже приємно, в таких випадках хочеться допомогти чим можливо.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте