Відкритий чемпіонат ЧО ФСТ "Україна" з боксу. 30.09-2.10.2011, с. Шипинці

Добрі та приємні традиції зберігаються в с. Шипинці Кіцманського району. Селі, де з покоління в покоління передаються знання та вміння у боксі. Селі, в якому нащадки повторюють досягнення предків або, найчастіше, перевершують їх. Справа в тому, що Шипинці — один із центрів буковинського боксу: він вважався таким у минулому столітті й тим більше підтримує цю репутацію в наш час. В цього села є навіть своя своєрідна «боксерська візитівка» — традиційний турнір з боксу, присвячений МСМК В. Миронюку та МС СРСР І. Козаку. За роки свого існування цей турнір набув не тільки репутації всеукраїнських, а й міжнародних змагань — у Шипинці приїжджали спортсмени різних регіонів України, а також із Молдови та Швеції.

Щойно відбувся черговий боксерський турнір у Шипинцях — це був відкритий чемпіонат Чернівецького обласного ФСТ «Україна» з боксу імені МСМК В. Миронюка та МС СРСР І. Козака, присвячений 10-річчю відділення боксу в с. Шипинці. Змагання відбувалися протягом 30 вересня — 2 жовтня і зібрали 115 учасників із 25-ти команд. У Шипинці завітали боксери з Івано-Франківської (команди з Івано-Франківська, Коломиї, Надвірної, Кутів), Львівської (представники спортивних шкіл Львова та Стрия), Закарпатської (команди міст Берегово та Рахів), Хмельницької (боксери з Кам'янця-Подільського), Тернопільської областей, вихованці чернівецьких міських клубів та команда ФСТ «Динамо» з Молдови.

За три дні змагань відбулося близько 100 поєдинків у всіх вікових категоріях — від наймолодших учасників 2000-2002 р.н. до дорослих. Численні шанувальники боксу, які завітали на турнір, мали змогу побачити цікавий та змістовний бокс у виконанні як новачків, так і досвідчених майстрів. Так, у змаганнях прийняли участь дворазовий чемпіон Європи Віктор Петров-мол., призер ЧЄ серед школярів Степан Грекул (ФСТ «Україна» с. Шипинці), учасники чемпіонатів світу Іван Страшний (ФСТ «Україна» с. Шипинці) та Вадим Іванюк (Молдова), МС України Р. Романенко (Надвірна), а також ціла череда кандидатів у майстри спорту.

Гостювали цими днями у Шипинцях і старший тренер збірної України з боксу серед школярів ЗТУ Ільдар Шарафутдінов, ректор Івано-Франківського коледжу фізкультури і спорту В. Пасічняк-ст., і, звичайно, не обійшлося без одного з «винуватців» цього свята — МС СРСР, ЗТУ Івана Козака, який наразі живе та працює у Львові.

Особлива подяка від організаторів змагань, суддів, тренерів та учасників головним спонсорам турніру — братам Віктору та Володимиру Захарчукам і готельно-ресторанному комплексу «Під липами» в с. Шипинці.

Що ж, справжнє свято боксу відбулося і спортсмени роз'їхалися по домівках готуватися до турнірів сильніших боксерів України, що незабаром відбудуться в кримських містах Керч та Балаклава. Буковинці виступили на цих змаганнях більше ніж достойно, тож побажаємо їм подальших успіхів та успішного завершення 2011 року!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте