Київ. Фотовиставка "День-2011": "Жива історія"

У п'ятницю, 21 жовтня, відгуляло одне з основних свят фотографії на Україні — фотовиставка традиційного міжнародного фотоконкурсу газети «День», в якому беруть участь як професіональні фотографи та фотожурналісти, так і аматори. Особливу увагу слід звернути на те, що журі конкурсу вже кілька років поспіль надає можливість проявити себе й наймолодшому поколінню любителів фотографії, впровадивши спеціальну конкурсну номінацію «Світ очима дітей». Цього разу найкращі фотороботи, створені й надіслані протягом цього року учасниками конкурсу, були зібрані в єдину грандіозну експозицію (втім, як і щорічно протягом років існування фотоконкурсу газети «День»), що була представлена всім шанувальникам сучасної фотографії в Києві, в Українському народному домі.

Експозиція виставки 2011 року має назву «Жива історія» і складається з близько 400-а робіт, розташованих не тільки у виставкових залах, а і в вестибюлі центру. Також, крім конкурсних фотографій, численні відвідувачі виставки мають змогу побачити й роботи-переможці минулих років, зібрані в окремій частині експозиції.

Ще одна цікава особливість цього свята газети «День» — спеціальні планшети, об'єднані у велику пізнавальну серію — «Фотосесія читачів «Дня» — до 15-річчя газети», присвячену спеціально до 15-річчя існування цього унікального щоденнику сучасної України, яке «День» і святкує у 2011 році. Своїми думками, враженнями та побажаннями улюбленій газеті поділилися представники культурної та політичної еліти країни, естрадні виконавці, пенсіонери, студенти й рядові робітники з різних куточків України.

Із року в рік більшає бажаючих долучится до цієї спроби показати Україну такою, яка вона є насправді: без гриму та «марафету», без прикрас та гіперболізацій — Україну очима тих, хто в ній живе та щоденно творить її історію. Конкурсантів нагороджують представництва державних адміністрацій, міжнародних організацій, приватних установ, окремі номінації підтримують колеги з інших ЗМІ, банківські установи, провайдери інтернет-зв'язку, вищі навчальні заклади, громадські організації та навіть консульства інших країн. Більшає також і кількість учасників та номінацій фотоконкурсу, тим самим розширюючи діапазон тем і моживостей майстрів фотографії.

Достатньо обширна й географія учасників:  АР Крим (Сімферополь, Севастополь), Київ та Київська область (Боярка, Бровари, Обухів), Волинь (Луцьк, смт Луки), Рівне, Миколаїв, Закарпаття, Буковина (Чернівці, с. Банилів-Підгірний), Херсон, Харків, Донбас (Донецьк, Луганськ), Поділля (Вінниця, смт Чечельник), Житомирщина (Житомир, смт Народичі), Прикарпаття (Івано-Франківськ, Болехів), Чернігівщина (Чернігів, Ічня), Суми, Галичина (Львів, Тернопіль, Чортків), Полтавщина (Полтава, Копиляки) тощо. Звичайно ж, не обійшлося без «іноземного» погляду на Україну, адже в конкурсі приймали участь представники Швеції та Литви.

Приємно, що на цьогорічній виставці «висадився цілий десант» талановитої буковинської молоді, який приймав участь у номінації «Світ очима дітей». Це — представники дитячої фотостудії «Фокус» с. Банилів-Підгірний Чернівецької області та Клуб юних техніків «Кварц» м. Чернівці. Учасниками всеукраїнського свята фотографії від нашого краю були:
Ганна Місікевич, 17 р., Михайло Мицкан, 13р., Марина Попович, Оксана Госик, 12 р. — дитяча студія «Фокус»;
Діана Кулик, 15 р., Наталія Бойко, 15 р. — Клуб юних техніків

І найприємніше враження від цього фотоконкурсу: спеціальним призом телеканалу «1+1» з рук одного з найпопулярніших телеведучих України Руслана Сенічкіна було нагороджено… Діану Кулик із Чернівців!!! За фото «На краю світу»! Браво, Діанко, подальших тобі успіхів у мистецтві фотографії!

Продовження матеріалу про фотовиставку газети «День» читайте незабаром. В нас є ще багато цікавої інформації про цей захід!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте