Павло Польовий: "Із усіх запропонованих назв «Пінгвіни» сподобалися найбільше"

Вашій увазі пропонується чергова розмова з «осіннього» циклу інтерв»ю з Павлом Польовим, директором «Льодового майданчика» та президентом Чернівецького обласного осередку Федерації фігурного катання України. Тема розмови — хокей, вартість цього «задоволення» і передмова старту сезону Регіональної хокейної ліги.
 
  • Ви безпосередньо живете в хокеї, якщо можна так сказати. Це — дороге задоволення? Якщо точніше, чи дорого це — займатися хокеєм?


 
  • — Якщо говорити про вартість занять у хокейній школі «Льодового майданчика», то це недорого. Знову ж таки, люблячи хокей я пропоную дітям оплачувати лише двадцять гривень за годину тренування на льоду. Порівнюючи з іншими видами спорту — це абсурдно мала ціна, адже навіть по обслуговуванню цього льоду затрати ідуть колосальні, а віддача — самі розумієте… В той самий момент за те, щоби піти на травичці побігати з м'ячем люди платять значно більше 20-ти гривень за тренування, проте футбол значно популярніший за хокей.


 
  • В такому разі постає питання про популяризацію даного виду спорту...


 
  • — Звичайно, ми намагаємось рекламувати нашу школу хокею, робимо безкоштовні акції для дітей та батьків, транслюємо хокейні матчі для популяризації хокею, але державного розвитку цієї ідеї просто немає. Відсутня державна програма розвитку хокею на Україні — ось у чому проблема.


 
  • Яка вартість екіпірування для юного хокеїста? Чи для дорослого?


 
  • — Приблизно від п'ятиста до тисячі доларів для дитини. Для дорослих — від тисячі й далі. Це залежить від того, хто і на що розраховує. Наприклад, тільки ковзани можуть вартувати 100, 500, 600 доларів. Форма… Наприклад, у нас, у дитячій та дорослій командах закуповуються «беушні» форми, або шукаємо десь дешеві варіанти. Не в кожного є можливість витрачати такі кошти, а допомоги чекати немає звідки — тільки власна робота, зарплатня чи якісь інші доходи. Кожен, кожен гравець нашої команди займається хокеєм тільки на голому ентузіазмі! Нам подобається хокей: хтось любить його з дитинства, хтось переїхав у Чернівці з північних областей Росії, а це в них вже в крові.


 
  • Хто зараз є капітаном та керівником «Чернівецьких пінгвінів»?


 
  • — Капітаном, як і минулого року, залишився Роман Терида, а організацією, життєдіяльністю команди тепер займатиметься Ігор Кірєєв.


 
  • І останнє питання. Назва команди — «Чернівецькі пінгвіни». Чому саме пінгвіни? Ви вболіваєте за НХЛ-івську команду «Піттсбург Пінгвінс»? ;))

    Взагалі-то, на логотипі «Майданчика» є пінгвін, оскільки лід і пінгвіни в нашій уяві майже нерозривні. Потім ми зробили «В Контакті» розіграш-конкурс на найкращу назву для нашої хокейної команди. Із усіх запропонованих назв «Пінгвіни» сподобалися найбільше. Хоча, якщо чесно, із самого початку я хотів назвати команду саме так, проте вирішив дати можливість людям віднайти кращу ідею. Ніхто в команді проти не був, особливо після того, як я зробив хокейну форму, яка всім сподобалася. Багато хто навіть був шокований від неї — від дизайну та кольорів. Казали, що навіть у чемпіонатах України мало хто має такі футболки, а в аматорських змаганнях — жодна з команд. Футболка, звичайно, не дозволяє краще грати, але все ж таки гарно та приємно.


 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте