Діана Корсун : "Зараз вже є багато дітей, які ставлять перед собою мету"

Набирає обертів сезон зимових видів спорту. В Чернівцях вже відбулися перші змагання з фігурного катання, і всім, напевно, буде цікаво дізнатися про особливості занять цим видом спорту. На наші питання відповіла віце-президент Чернівецького обласного осередку Федерації фігурного катання Українии Діана Корсун, засновниця фшоли фігурного катання «Аксель» на «Льодовому майданчику».
 
  • Я знаю, що ви опікуєтеся справами школи фігурного катання на «Льодовому майданчику». Розкажіть, будь ласка, про цю школу.


 
  • — Школа працює вже третій рік, вона була заснована у вересні 2009 року. У відкритті школи приймала участь тренер Олена Борщевська. Тобто, вона й була першим тренером з фігурного катання на «Майданчику». Власне, сьогодні вона продовжує свою діяльність у нашій школі, проте в Олени був рік перерви. Замість неї працювала Анастасія Листопад, котра також має багато досягнень у фігурному катанні.


 
  • Олена Борщевська — досвідчений тренер?


 
  • — Так, вона є кандидатом у майстри спорту. Сама займається катанням з трьох років, і, відповідно, має великий досвід у цьому виді спорту. Олена вже працювала на декількох катках України, не зважаючи на свій досить таки молодий вік — у Вінниці, Маріуполі, Білій Церкві та Києві. Я вважаю, що ми маємо щастя — мати такого тренера і в Чернівцях!


 
  • Чому саме Чернівці стали вибором Олена? Вона родом звідси?


 
  • — Ні, Олена — з Києва, проте, працюючи на різних катках, порівнюючи співпрацю та колективи, ставлення до фігурного катання вона відзначає Чернівці як те місто, де їй завжди приємно працювати, де є талановиті й перспективні діти, де є нормальні умови та база для роботи. Праця на досягнення, на результат — для Олени головне.


 
  • Які вікові групи займаються зараз у вашій школі фігурного катання?


 
  • — Це дітки від 4 до 13 років. Вони поділяються на дві групи: в першій займаються діти від 4 до 8 років, а в другій — відповідно, старші діти. Спочатку «новенькі» в групи не входять. Ми радимо батькам скористатися індивідуальними тренуваннями, для того, щоб діти могли самостійно хоча б тримати рівновагу і щоб можна було їх далі переводити безпосередньо в групи, де вони вже вивчатимуть початкові вправи.


 
  • Чи багато зараз дітей у школі на «Майданчику»?


 
  • — Ну, наразі ще не дуже багато, але з кожним роком ця кількість збільшується. Звичайно, що тоді, як школа тільки відкрилася, був великий ажіотаж. А зараз вже є багато дітей, які ставлять перед собою мету: великі досягнення, й не тільки на аматорському рівні. Важливо, що завдяки школі фігурного катання залучитися до цього виду спорту змогли не тільки діти, а й дорослі, адже ми також працюємо над проектом під назвою «Недитяче катання». Цей вид спорту є дуже корисним: це укріплення окремих груп м'язів, свіже повітря, добре самопочуття...


 
  • Скажіть, а серед дорослих також проходять аматорські змагання з фігурного катання?


 
  • — Взагалі-то, на Україні такі змагання проводяться щорічно, по кілька разів на рік. В цьому році наші представники їздили та вигравали на змаганнях в інших містах, в минулому році дівчина, яка змаймалася катанням на «Льодовому майданчику» і паралельно працювала тренером по хореографії, зайняла друге місце на турнірі в Харкові.


 
  • Яка ваша думка щодо перспектив розвитку фігурного катання в Чернівцях?


 
  • — Зважаючи на прагнення дітей, які приходять до нас та займаються, ставлять перед собою високі цілі, зважаючи на серйозне бачення розвитку фігурного катання нашим тренером можна сказати, що перспективи є. І перспективи непогані. Ми сподіваємося, що матимемо справжніх чемпіонів, хоча вже на сьогоднішній день їхні результати є дуже непоганими. Особливо якщо прийняти до уваги невеликий срок існування фігурного катання в Чернівцях.


 
  • А скільки тренувань у дітей виходить на тиждень?


 
Звичайна «доза» — чотири години на тиждень, але є діти, які тренуються посилено. Тобто,  окрім групових занять відвідують індивідуальні. Виходить, що окремі юні спортсмени тренуються щодня, навіть по дві години.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте