В Чернівцях відбоксувала збірна США!

Протягом останніх шести років на буковинських рингах виступали представники багатьох європейських країн. Шанувальники боксу мали можливість побачити «у справі» боксерів з Білорусі, Молдови, Росії, Румунії, Угорщини, Франції та Швеції: двічи в Чернівцях боксувала Національна збірна Франції, щороку на міжнародний турнір з боксу до Боян приїжджає юніорська збірна Румунії. І ось, нарешті, ми дочекалися приїзду на буковинську землю заокеанських спортсменів! Наприкінці листопада 2011 року до нас уперше завітала збірна США з боксу!

Приємно, що традиція проведення міжнародних матчевих зустрічей з боксу в Чернівцях продовжується! Це все стало можливим завдяки неймовірним зусиллям президента Чернівецької обласної федерації боксу Віталія Беляєва та сприянню Федерації боксу України. Вже вкотре міжнародні боксерські змагання проходять у ТРЦ «Панорама», де це захоплююче видовище збирає велику кількість шанувальників справжнього чоловічого (і не тільки J) спорту.

Безперечно, матч між збірними України та США став знаменною та важливою подією не тільки для Буковини, а і для всієї нашої країни, адже вперше до нас, у саме серце Буковини, завітала одна з найсильніших боксерських збірних світу зі славними та багатими традиціями — збірна США!

Подія ця була приурочена до 20-річчя українського незалежного боксу й 80-річчя боксу на Буковині. Цей рік, безперечно, є найяскравішим для українського боксу, адже це — рік справжнього тріумфу боксу України, адже саме цього року Національна збірна України продемонструвала результат, який став найкращим результатом за всю історію нашого боксу — на Чемпіонаті Світу в Баку збірна здобула чотири золоті та одну срібну нагороди! Окрім цього, блискуче виступила на ЧЄ в нідерландському Роттердамі й жіноча збірна, і, як слід, ми чекаємо від українських боксерів завершення Олімпійського циклу на найвищому рівні й завоювання на ХХХ Олімпійських Іграх 2012 р. в Лондоні олімпійських нагород!

Під час урочистого відкриття матчу Україна — США, яке відбулося 1 грудня, о 19-00, представники Федерації боксу України — перший віце-президент ФБУ та Європейської конфедерації боксу, член виконавчого комітету АІБА Ігор Гайдамак і технічний директор ФБУ, Заслужений працівник фізичної культури та спорту, Заслужений тренер України Генадій Вайнер —  нагородили головного тренера Національної збірної України, ЗТУ Дмитра Сосновського, якого рішенням всесвітньої боксерської асоціації АІБА напередодні було визнано кращим тренером світу з боксу 2011 року, пам'ятним подарунком, а також  у зв'язку із 20-річчям українського боксу та за активну допомогу в організації та проведенні Міжнародної матчевої зустрічі з боксу між збірними України та США ювілейною медаллю до 20-річчя українського боксу нагородили головних партнерів та спонсорів змагань: почесного президента ЧОФБ, народного депутата України М. Романюка, депутата Чернівецької міської ради В. Чинуша та генерального директора компанії «Техно» В. Добровольського.

Завершили церемонію офіційного відкриття змагань юні чернівецькі гімнастки, вихованки відділення художньої гімнастики Чернівецької обласної ДЮСШ під керівництвом старшого тренера Чернівецької області з цього виду спорту Людмили Бутковської.

Про перебіг подій на цих змаганнях читайте на нашому порталі незабаром.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте