Україна - США: перемогла дружба!

Як ми вже повідомляли, 1 грудня в ТРЦ «Панорама» відбулася міжнародна матчева зустріч з боксу між збірними України та США. Перше в історії буковинського боксу перебування американських спортсменів у Чернівцях викликало чималий ажіотаж серед шанувальників не тільки, власне, боксу, а й взагалі спорту. Перемогу в цій товариській зустрічі здобули українці, проте, чи справедливими були рішення суддів в окремих поєдинках, можна залишити на розсуд тих, хто переймається, власне, самою справедливістю та головуванням спортивного принципу… Хоча, сам результат, напевно, не мав жодного сенсу, і командна перемога не надавала дивідендів жодній із команд, адже свято його величності БОКСУ таки відбулося, і навряд чи про цей вечір забудуть ті, хто був присутній на ньому. Головне — всі побачили справжній бокс високого гатунку, який чернівчанам та гостям міста вже вкотре подарувала ЧОФБ на чолі з президентом Віталієм Беляєвим!

Отже, поїхали! Збірну США на ринг вивів наступний тренерський склад:
Головний тренер — Кеннет Портер (Екрон, Огайо)
Тренери — Едвард Рівас (Ебілен, Техас), Елістон Еверетт (Денвер, Колорадо)
Менеджер — Кеннет Баффінгтон (Маршалтаун, Айова)
Технічний делегат — Брюс Кавано (Перл-Сіті, Гавайї)
Лікар — Мерілен Бойтано (Сан-Франциско, Каліфорнія). До речі, рідна тітка блискучого, легендарного спортсмена-фігуриста, багаторазового Олімпійського чемпіона та чемпіона світу Брайана Бойтано!!!

Україна… Головував тут цього вечора ЗТУ Дмитро Лазарєв (Хмельницький), а його асистентами виступили ЗТУ, старший тренер збірної України з боксу серед жінок Віктор Рогатін (Ковель), Віктор Войтенко, Руслан Саїд і буковинець Андрій Грудей.

Перші три пари вечора боксу — поєдинки між жінками. Кожна з дівчат вже мала певний міжнародний досвід і тому кожна могла розраховувати на перемогу в своїй мікродуелі.

в.к. 50 кг.
Проти Марлен Еспарзи (Хьюстон, Техас), вийшла ЗМС Тетяна Коб із Ковеля. Всі чотири раунди пройшли в запеклій, безкомпромісній боротьбі, й хоча багатьом здалося, що американка, яка знаходиться в доволі непоганій формі, відбоксувала краще, перемогу присудили саме Тетяні Коб.

в.к. 60 кг.
З точністю до навпаки все закінчилося у другій парі. Хоча Нітія Шерман (Екрон, Огайо) розпочала поєдинок з МС із Ковеля Олександрою Федіс краще й точніше, українка, безперечно, виграла два останніх раунди, і ще й до того встигла травмувати опонентку. Вболівальники очікували суддівського вердикту на користь Олександри, натомість отримали рішення на користь американської красуні.

в.к. 75 кг.
У третій парі Тіка Хемінгуей (Піттсбург, Пенсільванія) була значно сильнішою за МС Марію Бадуліну з Києва, і суддівська колегія, нарешті, погодилася з тим, що відбулося на рингу. Проте, врахуємо тут відразу кілька чинників: по-перше, Марія була легшою за суперницю, а, по-друге, українка прибула в Чернівці безпосередньо перед змаганнями й не встигла підготуватися до матчу в належному стані.

в.к. 52 кг.
З четвертої пари розпочався справжній чоловічий бокс, і найголовніше, що розпочав його наш земляк, єдиний представник Буковини у збірній України, МС Іван Страшний (ФСТ «Україна», Шипинці), вихованець І. Собка та А. Грудея. Йому протистояв учасник Юнацьких Олімпійських ігор-2010 у Сингапурі Шон Сімпсон (Чікаго, Іллінойс). Безперечно, цей двобій став справжньою прикрасою матчу, і зовсім не тому, що бився у ньому буковинець. Обидва суперники продемонстрували непоступливість і жагу до перемоги, й нічия, яку об'явило журі змагань, виявилася найбільш справедливим підсумком цього поєдинку.

в.к. 60 кг.
Тока Кан Клейрі (Провіденс, Род-Айленд) і МС Гюндуз Гусейнов (Харків)… Ще одна нічия вечора, де жоден із суперників не надав достатньої кількості аргументів для підтвердження своєї переваги.

в.к. 64 кг.
Техасець Джордж Рінкон, за його словами, провів один із кращих своїх міжнародних боїв, не залишивши жодного шансу МСМК Олегу Неклюдову з Вінниці, і, здобувши третю перемогу збірної США, збільшив перевагу над господарями рингу до 11:5.

в.к. 75 кг.
І, коли вже здалося, що американці впевнено йдуть до перемоги в матчі, МСМК Дмитро Митрофанов із Чернігова переміг Ентуейна Дугласа (Саут-Іст Вашінгтон, ФО Колумбія) та зберіг інтригу щодо підсумкового рахунку цієї зустрічі двох боксерських збірних.

в.к. 91 кг.
  МСМК Сергій Мельник із Херсонської області після перемоги над Джорданом Шіммеллом (Гренд Репідс, Мічіган) встановлює рівновагу в українсько-американському рандеву, причому переміг Сергій, як то кажуть, без питань! Джордан, який непогано виглядав під час тренувань, на рингу здавався стомленим і не зміг утримати перевагу своєї команди

в.к. +91 кг.
А щодо Романа Капітоненка, чвертьфіналіста ЧС-2011, то сумнівів тут просто не могло виникнути. Відносна невдача (аякже, чвертьфінал виглядає нічим порівняно із медаллю ЧС, якщо зважати на 5 світових медалей українців) тільки підхлеснула Романа, і його три очки проти ЛеРона Мітчелла (Сан-Франциско, Каліфорнія) виявилися вирішальними у дев'ятипарній матчевій зустрічі Україна — США! 14:11 — і українці перемагають!

Щоправда, боксери обидвох збірних, розуміючи відносність перемог та поразок у подібних матчах, разом відсвяткували закінчення матчу під «золотий» фейерверк у ролі переможців J!

Повторюся, головне — в тому, що свято вдалося, глядачі отримали насолоду від спостерігання за майстерними боксерами, а самі спортсмени — важливу бойову практику, яка, без сумнівів, стане для них важливим кроком до майбутніх успіхів!

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте