"Олімпійська надія"-2011. Вперше в історії українського боксу!

2011 рік — в усіх відношеннях ювілейний рік для українського спорту, адже саме 20 років тому з'явився незалежний самостійний український спорт. Це ж стосується і національних федерацій — зокрема, Федерація боксу України, окрім 20-річчя свого існування, цього року святкує тріумфальний виступ національної збірної України з боксу на Чемпіонаті світу в Баку, де було здобуто 4 золотих та одну срібну нагороди. До того ж, цей почин підтримала й жіноча боксерська збірна, повернувшись «зі щитом» з голандського Роттердама.

В рамках святкування 20-річчя українського боксу цього року Україну відвідали збірні Франції та США, які провели товариські матчеві зустрічи в Чернівцях та Івано-Франківську, але не менш яскравим у святковому 2011 році стало завершення сезону! І знову в центрі уваги опинилися Чернівці!

Вперше в історії українського боксу в с. Бояни Чернівецької області, а точніше, у спортивно-розважальному комплексі «Сонячна долина», відбувся Всеукраїнський турнір з боксу серед чоловіків «Олімпійська надія», де тренерський склад національної збірної України з боксу передивлявся найперспективніших молодих українських боксерів, які щойно перейшли з вікової категорії молоді до категорії дорослих. Головним завданням цього турніру було відібрати кращих боксерів країни до участі в Чемпіонаті Європи 2012 року із подальшим вливанням у національну збірну, що прийматиме участь в Олімпійських іграх 2016 року.

На турнірі прийняли участь 88 боксерів з 18-ти областей України та з міст Київ і Севастополь 1990-93 р.н. Всі учасники турніру вже здобули звання КМС, МС та МСМК, і тому слід було очікувати яскравих та видовищних поєдинків кращих українських боксерів цього віку, в яких кожен учасник намагатиметься показати себе з найкращої сторони і здійснити свою мрію — попасти в майбутню Олімпійську збірну!

«Олімпійська надія» стартувала 13 грудня, а фінальні поєдинки відбулися 17 грудня. Всього на турнірі глядачі та фахівці побачили 78 безкомпромісних поєдинки, які не могли залишити байдужим жодного шанувальника боксу. Про перебіг подій у «Сонячній долині» читайте згодом.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте