Павло Польовий: "Оргкомітет РХЛ лишає бажати значно кращого"

Наразі в Регіональній хокейній лізі зіграна майже половина матчів. «Чернівецькі пінгвіни» поділяють перше місце із «Вінницькими гайдамаками» й мають непогані шанси стати переможцями цьогорічного чемпіонату. Аналіз відіграної частини сезону, існуючі проблеми в РХЛ, розвиток хокею на Україні та в Чернівцях — теми нашої наступної розмови із головним «льодовиком» Буковини Павлом Польовим.

  -                           Було би цікаво дізнатися вашу думку і почути аналіз першої половини чемпіонату РХЛ.  

-                           Взагалі то Регіональна хокейна ліга складається наразі з восьми команд, і обставини склалися таким чином, що ми в основному мусили через певні обставини грати вдома. І всі домашні матчі ми виграли. Це — дуже високий результат. Приємно та цікаво спостерігати за перемогами улюбленої команди! Єдине, що заслуговує нарікань — це організація. Оргкомітет РХЛ лишає бажати значно кращого. Проблема, в першу чергу, полягає в тому, що немає чіткого графіку матчів. От у Західноукраїнській аматорській лізі був офіційний календар: якщо якась команда переносила матч, то це могло бути максимум на тиждень. У випадку неможливості проведення матчу по вині господарів майданчика їм зараховувалася поразка. При наявності таких штрафних санкцій був порядок. А тут все зводиться до словесної домовленості: «Ну що, граємо в ці вихідні? Граємо, або — ні». Порою доходить до абсурду. Хоч це й не змагання вищого рівня, до цього потрібно прагнути! А то виходить, що вболівальники чекають матчу, може, навіть, і кілька тижнів, а потім виявляється, що гри не буде. Тому і немає вчасних телетрансляцій. Багато хто просто розчаровується в цьому, і це є величезною проблемою!  

-                           Чи відбуватимуться якісь збори оргкомітету ліги з приводу цих незручностей? Або найближчим часом, або напередодні нового сезону?  

-                           Врахуємо те, що я говорив про це ще наприкінці минулого сезону. Я піднімав це болюче питання, і мене підтримала більшість членів оргкомітету. Ми вирішили, що наступного сезону буде краще. Буде порядок. Але на практиці ми бачимо, що «віз і нині там». І навряд чи слід очікувати змін у майбутньому сезоні. Нажаль… L(  

-                           Як ви оціните підготовку дитячої секції хокею на «Льодовому майданчику»?  

-                           Взагалі-то кількість дітей, які займаються хокеєм, теж бажає чекати кращого. Юних хокеїстів наразі мало. Їх не назбирується навіть на повноцінну команду. 10-15 дітей — це не та кількість, яка потрібна: немає воротаря, немає повного екіпірування, немає змагальної практики.  

-                           Це пов'язано із грошовими витратами?  

-                           В першу чергу — так. Хоча ми вже з вами говорили про те, що заняття в секції хокею в нашому місті — одні з найдешевших: всього-навсього 20 гривень. Це при тому, що інші види спорту менш затратні з боку організаторів! І гра головної команди краю сприяє популяризації цього виду спорту. Проте якісне екіпірування дороге, і, порівняно з футболом, тенісом чи гімнастикою хокей серед чернівчан не такий популярний…  

-                           Наразі в Україні, на тлі розвитку хокею та вдалої гри провідних команд країни, очікується поява телеканалу «Хокей». Ваша думка з цього приводу.  

-                           Це буде просто супер! Це точно сприятиме популяризації хокею в Україні. От дивіться, за ці роки в ХК «Донбас» вклалися значні кошти і це ми відчуваємо по результатах команди: у вищій лізі Росіїї «Донбас» посідає перше місце і немає жодних сумнівів у тому, що саме він виграє Континентальний кубок у Франції. І, якщо дасть Бог, в наступному сезоні матимемо першу в історії КХЛ українську команду! Створено українську Професійну Хокейну Лігу, вкладають кошти в ХК «Беркут», в «Сокіл», і команди, порівняно із минулими роками, дійсно виглядають краще! Зараз у ПХЛ немає слабких команд, а за лідерські позиції точиться запекла боротьба. На Україні грають відомі хокеїсти, зірки НХЛ та європейських чемпіонатів, і це, безсумнівно,є значним кроком вперед!  

-                           Враховуючи те, що, як і всюди, більшість спортивних каналів не є доступними для широкого загалу любителів спорту, чи буде можливість у спортивному барі «Чемпіон» на території «Льодового майданчика» дивитися трансляції телеканалу «Хокей»?  

-                           Навіть зараз у нас завжди є можливість передивлятися будь-які спортивні змагання на різноманітних спортивних каналах, в тому числі й хокейні матчі на каналі КХЛ. Очікуємо появу каналів «Хокей» та НХЛ, і, звичайно, віднайдемо можливість їх транслювати.  

-                           Ну й на останок таке питання. Під час зимових свят на «Майданчику» спостерігається велика кількість відвідувачів. Чи подовжено роботу закладу відносно кількості годин на день?  

-                           В принципі, коли є наплив клієнтів, «Майданчик» працює не до 23, а до 24-ї години, проте опівночі ми змушені закриватися. 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте