Останнім акордом виставки Клубу любителів бісероплетіння став традиційний майстер-клас

Вже втретє справжнє яскраве свято буковинського рукоділля та сучасних жіночих ексклюзивних прикрас — виставку Клубу любителів бісероплетіння «Імперія бісеру» в Чернівецькому художньому музеї — коронує майстер-клас, який презентує керівник клубу Оксана Каменецька-Садіоглу. Цього разу участь у майстер-класі взяли представники відділу декоративно-ужиткового мистецтва художнього музею, наймолодші вихованки Клубу, шанувальники рукоділля, які спеціально відвідали мистецький храм задля можливості взяти урок бісероплетіння у пані Оксани та навіть молоді буковинські журналістки. 

Нажаль, третій музейний майстер-клас обійшовся без «делегатів» чоловічої статі. Пані Оксана із посмішкою зазначила, що чоловіки охоче вчаться мистецтву бісероплетіння, проте, нажаль, це буває всього кілька разів на рік — напередодні Дня святого Валентина та жіночого свята 8 березня. Що ж, і це, напевно, можна вважати вчинком, адже далеко не кожен чоловік зможе власними руками зробити гарну сучасну прикрасу з бісеру та напівдорогоцінного каміння для своєї коханої ;)) 

Нагадаємо: першого разу учасники майстер-класу виготовляли невеличкі прикраси з бісеру, в минулому році результатом цього культурно-мистецького заходу стали сережки з бісеру та кришталиків невеличкого розміру.   А тепер «студенти-рукодільники» стали володарями кольє або браслетів із прозорих камінців (хто скільки встиг зробити ;))) 

В черговий раз свідки та учасники такого дійства усвідомили, наскільки цікавим, пізнавальним та позитивним є вплив різноманітних майстер-класів для тих, хто намагається знайти в житті щось нове та корисне у вільний від роботи час. Не кажучи вже про переймання народних традицій, збереження досвіду попередніх поколінь, збереження особливостей буковинського рукоділля та розвиток декоративно-прикладного мистецтва... 

За підсумками «Суцвіття буковинських барв» почесними грамотами за творчі здобутки у мистецтві бісероплетіння були нагороджені всі учасниці цьогорічної виставки Клубу. А нам залишається очікувати наступної експозиції чернівецьких бісерниць, яка, до речі, цього року буде представлена під час свякування Дня міста Чернівці. Тобто, знову в «нетрадиційну» для себе пору року, хоча, так, напевно, цікавіше ;)) 

Отже, місце та час наступної зустрічі із творчими здобутками Клубу любителів бісероплетіння — Чернівецький художній музей, жовтень 2012 року. Будемо чекати!   


0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте