ХХ ювілейна дитяча виставка-конкурс "Нові імена"-2012. Обласний фінал

Вже протягом двадцяти років на початку березня в Чернівецькому художньому музеї відкривається фінальна частина чернівецької обласної виставки-конкурсу творів юних художників, учасників мистецької програми «Нові імена», що визначає переможців, які згодом представлять Буковину на всеукраїнському фіналі програми в Києві. От і цього року діти, чиї роботи в районах області виявилися найкращими, презентували свої творчі здобутки в центрі мистецького життя нашого краю.
 
У фіналі ХХ ювілейної виставки-конкурсі 2012 року взяли участь 20 вихованців дванадцяти художніх шкіл Чернівецької області, які представили близько 130-ти творів живопису, графіки та декоративно-прикладного мистецтва. За інформацією учбово-методичного центру культури Буковини, в номінації «Образотворче мистецтво» приймають участь 11 учнів, а номінації «декоративно-прикладне та народне мистецтво» — 9 юних майстрів.
 
Під час відкриття виставки голова чернівецького обласного відділення Фонду культури України пані Валентина Діаковська відзначила, що зазвичай чернівецькі переможці програми на всеукраїнському рівні — одні з найкращих. В якості прикладів вона привела цілий ряд переможців-чернівчан минулих років, які назавжди пов'язали своє життя з мистецтвом. Це — діти, які закінчили художню школу, Арт-студію «Музеум» та були відзначені перемогою в фінальній частині в Києві: Наталя Тарануха закінчила вищий навчальний мистецький заклад у Києві, а зараз є студенткою Академії мистецтв у Лондоні, Інна Садко і Людмила Нікорич навчаються в Києвській мистецькій академії.
 
На виставці презентовано роботи представників усіх районів Чернівецької області. Цікаво, що це діти не тільки обласного та районних центрів, а й сіл: своїми талантами цього року пишаються с. Бабин (Кельменецький р-н), Гвіздівці (Сокирянський р-н), Корчівці (Глибоцький р-н), Костичани (Новоселицький р-н), Чудей (Сторожинецький р-н), Чепоноси (Хотинський р-н), Чорногузи (Вижницький р-н), Ошихліби (Кіцманський р-н), Дихтинець та Розтоки (Путильський р-н).
 
«Ця перша перемога — право приймати участь у виставці в залі обласного художнього музею — це початок творчого шляху тих, хто в майбутньому буде сприяти розвитку мистецтва України», — впевнена директор художнього музею пані Інна Кіцул, яка щорічно надає найбільшу та найошатнішу виставкову залу цього закладу для обласного фіналу «Нових імен».
 
Кожен з учасників представив від 5 до 10 власних творчих робіт, які, за думкою фахівців, визначають його творчу манеру та яскравість таланту, адже саме ці критерії будуть домінуючими при відборі переможців. А вирішальне засідання журі відбудеться напередодні всесвітнього жіночого свята — у середу, 7 березня.
  
Альберт Комарі
  
Учасники виставки:
  
Анастасія Божовська (Чернівецька ХШ), 16 р.  
Діана Фуга (Чернівецька ХШ), 15 р.  
Надія Карча (Чернівецька ХШ), 14 р.  
Анастасія Цугуй (Чернівецька ХШ), 14 р.  
Катерина Цигикало (Чернівецька ХШ), 16 р.  
Дмитро Мацьквич (Вижницька ХШ), 13 р.  
Артур Дейнека (Глибоцька ХШ), 14 р.  
Анастасія Найда (Глибоцька ХШ), 15 р.  
Ніколетта Скрипкару (Герцаївська ХШ), 13 р.  
Діана Павел (Герцаївська ХШ), 13 р.  
Валентина Галілей (Заставнівська ХШ), 12 р. 
Анастасія Ілаш (Кельменецька ХШ), 14 р. 
Ольга Івасюк (Кіцманська ХШ), 14 р.  
Поліна Онуфрей (Новоселицька ХШ), 15 р.  
Михайло Яків'юк (Путильська ХШ), 17 р.  
Віталій Труфін (Путильська ХШ), 14 р.  
Ольга Пижівська (Сокирянська ХШ), 13 р.  
Марія Микайло (Сторожинецька ХШ), 14 р.  
Вікторія Пархомова (Хотинська ХШ), 13 р.  
Владислав Лазарчук (Хотинська ХШ), 10 р 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте