Хокей: «Чернівецькі пінгвіни» поступилися «Гадамакам» у «золотому матчі» РХЛ

Шанувальники хокею на Буковині з нетерпінням чекали на 18 березня — день, який мав дати відповідь, кто стане переможцем Регіональної аматорської хокейної ліги сезону-2011/12. 

У вирішальному двобої, який відбувався на «Льодовому майданчику» в Чернівцях, зійшлися «Чернівецькі пінгвіни» та «Вінницькі гайдамаки» — команди, що виявилися в цьому сезоні значно сильнішими за всіх інших суперників у лізі.

Становище в турнірній таблиці говорило про те, що найсильнішою в чемпіонаті стане команда, яка переможе в даному матчі, й тому зрозуміло, що в суперників на кон було поставлено все.Вже з перших секунд матчу стало помітним бажання обидвох команд перемогти будь-якою ціною. Глядачі побачили швидкісний, безкомпромісний, комбінаційний хокей, який не мав залишити байдужим жодного шанувальника цієї гри для «справжніх чоловіків». І не залишив!

Перші атаки, як і годиться господарям майданчика, провели чернівчани, проте гості швидко перехопили ініціативу й почали штурмувати ворота «Пінгвінів». В одному з епізодів травму отримав кіпер чернівецької дружини Сергій Котов, та, на щастя, таки зміг продовжити гру. А далі… Все пішло за сценарієм «Гайдамаків». Під час першого періоду окремими моментами гості розігрували шайбу як хотіли. Щоправда, вже після трьох пропущених шайб, авторами яких стали Сніжинський, Ільїних та Агашин, гра трохи заспокоїлася, й «Пінгвіни» почали частіше турбувати ворота суперників дальніми кидками.

Також із атак розпочали «Пінгвіни» й другий період. Цього разу їм пощастило більше: після видалення гравця вінничан Корабчевський нарешті «розпечатав» ворота гостей. Здавалося, ось він, шанс для того, щоби вирівняти гру, та не так все вийшло, як сподівалися вболівальники «Пінгвінів». Спочатку Єловиков відновив статус-кво, а потім Ільїних та Остяков знову засмутили господарів закинутими шайбами. До речі, Єловиков та Остяков — гравці вищої ліги українського хокею, і своєю майстерністю вони дуже допомогли вінниччанам тріумфувати у «золотому» матчі сезону (це вже забігаючи наперед… L).

Мусимо відмітити й значну затримку в грі посередині другого періоду, коли виникла спірна ситуація із закинутою вінничанами шайбою. І, хоча, в кінці кінців, її таки зарахували, заради справедливості зазначимо, що в момент закидання шайби в сітку чернівчан гравець суперника знаходився у воротарському майданчику «Пінгвінів» і заважав голкіперу, тож шайба не мала бути зарахованою (підказуючи арбітрам, на користь гостей помилилися (не без допомоги рефері Романа Максименка, який випадково переключив їхню увагу на синю лінію замість теж синього кольору воротарської зони...) і коментатори матчу Георгій Мазурашу та Павло Польовий, тому після матчу вони перепросили у чернівецьких хокеїстів). Вже наприкінці періоду «обмінялися люб'язностями» у вигляді забитих шайб Філіпчук та Цепляєв, і команди пішли на заключну перерву із рахунком 2:7.

Те, що «Пінгвіни» влаштували в останньому періоді, було схоже на ураган. «Якщо би ми так заграли з першого періоду, то перемога у грі та чемпіонаті була б нашою», — сказав після матчу гравець київського «Сокола» Дмитро Юшков, якому було дозволено провести цю гру за «Чернівецьких пінгвінів». І дійсно, перевага господарів у заключній двадцятихвилинці ні в кого не викликала сумнівів. Дві шайби закинув сам Дмитро, причому мав можливість закинути ще як мінімум дві, а по одній шайбі було на рахунку Корабчевського та Білоцького. На чотири голи чернівчан гості відповіли одним, але саме він дозволив «Гайдамакам» більш упевнено закінчити гру.

6:8 — і, нажаль для шанувальніків хокею на Буковині, переможцями матчу та сезону в РХЛ стали вінницькі хокеїсти.Нажаль, тому що, без сумнівів, своєю грою в сезоні 2011-2012 «Пінгвіни» демонстрували постійне стремління до перемоги й не менш «Гайдамаків» заслужили чемпіонське звання. Яке вони і втратили у боротьбі із основним суперником.

Втім, і друге місце теж заслуговує на визнання та повагу, особливо якщо враховувати умови, в яких готувалися чернівецькі хокеїсти, а також відсутність будь-якої підтримки з боку влади та комерційних структур. Ентузіазм та справжня любов до хокею привели «Пінгвінів» до «срібла» РХЛ і ми з вами будемо сподіватися, що й наступний сезон для нашої команди буде не менш вдалим та яскравим! 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте