"Тріумф" з Юшковим тріумфував у першому матчі відкритого чемпіонату Чернівців з хокею!

Минулими вихідними на чернівецькому «Льодовому майданчику» стартував відкритий чемпіонат міста Чернівці з хокею-2012. Як і в 2011 році, на турнір заявилися чотири команди — «Тріумф» Чернівці, «Версаль» Чернівці, ХК «Заболотів» з Івано-Франківської області та, власне, «Льодовий майданчик». Щоправда, було дещо змінено формулу чемпіонату: замість двох кіл цього року буде одне, а по його закінченню відбудуться ігри плей-оф.

Першими в бій вступили чернівецькі «Триумф», що посів у минулому році останню сходинку в турнірній таблиці, та фіналіст, срібний призер чемпіонату «Версаль». Відразу зауважимо, що цього року «Тріумф» навряд чи буде бажаним та зручним суперником, оскільки за цю команду виступатиме гравець києвського «Сокола» Дмитро Юшков, один із головних героїв останнього туру РХЛ (нагадаємо, він виступив за «Чернівецьких пінгвінів»). З нього в матчі все і почалося. Він відкрив рахунок, після чого Медвідь і Довганич вивели вперед «Версаль», а наприкінці першого періоду закинув ще одну шайбу. Отже, після першої частини гри рахунок був нічийним — 2:2.

Дивно, але такі самі цифри зафіксував і свисток на перерву перед останнім, третім періодом! Більше того, історія черговості закинутих шайб також співпала: Фролов робить рахунок 3:2, а невдовзі Столяр і Довганич знову витягують уперед «Версаль». Останнє слово — звичайно, за Юшковим, і загальний підсумок після двох періодів — 4:4.

Версальці вирішили не відкладати справу в довгий ящик, і спочатку двічи в останньому періоді засмутили «Тріумф». Зробили це Терида і невгамовний Довганич. Маємо 4:6. А потім… Потім був справжній бенефіс «а ля» Дмитро Юшков. Три поспіль його шайби — і «чернівецькі парижани» позаду! Остаточно їхні сподівання на нічию «поховав» Пилипяк, зробивший рахунок 8:6.

І що ми маємо після першого туру? Сенсацію? З одного боку — так, з іншого — аніскільки. Все ж таки Юшков — це Юшков, і хоч один гравець проти цілої команди суперника безсилий, варто все ж таки приймати до уваги його досвід і рівень, на якому він грає. Шість (!) закинутах шайб у цьому матчі — зайвий доказ цього!

Матч між «Льодовим майданчиком» та ХК «Заболотів» у неділю не відбувся. Не зіграли його команди й 29 березня, в четвер. Можливо, він таки відбудеться на цьому тижні, 30 березня, проте наразі остаточна дата проведення гри не встановлена.

ХК «Тріумф» Чернівці — ХК «Версаль» Чернівці — 8:6 (2:2, 2:2, 4:2)
Видалення — 1:4  
І період: Юшков — 1:0, Медвідь — 1:1, Довганич — 1:2, Юшков — 2:2
ІІ період: Фролов — 3:2, Столяр — 3:3, Довганич — 3:4, Юшков — 4:4
ІІІ період: Довганич — 4:5, Терида — 4:6, Юшков — 5:6, 6:6, 7:6, Пилипяк — 8:6 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте