Майстер-клас та актуальний дизайн сучасного одягу: і все це пов'язано із Писанкою!

Традиційні майстер-класи із писанкарства в рамках багаторічної культурно-мистецької співпраці між Чернівецьким художнім музеєм, Чернівецьким коледжем дизайну і економіки та членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України Марією Манчуленко пройшли в художньому музеї нашого міста 29 та 30 березня. Ця традиція встановилася у минулому році й зацікавила майбутніх молодих дизайнерів, які напередодні Великодня мають можливість поринути в безмежний світ писанкарства — одного з найяскравіших та найцікавіших видів декоративно-ужиткового мистецтва, за яким із захопленням спостерігає увесь світ.
 
Ще більше стає зрозумілим бажання талановитої буковинської молоді осягнути тонкощі писанкарства, якщо подивитися на перші дизайнерські розробки студентів. Під керівництвом невгамовного «вічного романтика», надзвичайно активної та відданної своїй справі викладача коледжу пані Любомири Зайцевої майбутні дизайнери сміливо фантазують над темою Писанки в одязі, і ці ідеї втілюються в життя на численних культурно-масових заходах — показах мод, конкурсах і виставках, які проводить керівництво коледжу. От і зараз: майстер-класи закінчилися, а виставка дизайну сучасного одягу за мотивами Писанки експонується цими днями у вестибюлі Чернівецького художнього музею і будь-який відвідувач музею може ознайомитися із розробками молодих буковинських дизайнерів.

Зокрема, Театр моди коледжу, яким керує пані Любомира, неодноразово приймав участь у відкритті регіонального свята вишивки — «Вишиваному дивотворі», різноманітних молодіжних модних проектах, пов'язаних із актуальним дизайном сучасного одягу, а також влаштовував міні-спектаклі в культурних установах Чернівців. Зазначимо також, що Любомира Зайцева викладає в коледжі історію дизайну костюма і матеріальної культури, композицію костюму, живопис, художнє проектування виробів та основи композиції.
 
Приємно, що вже вдруге на проведення майстер-класу з писанкарства зголошується член НСМНМУ, художник-майстер з художньої вишивки Марія Манчуленко, яка, до того ж, є керівником гуртків образотворчого мистецтва та юних дизайнерів при Центрі дитячої та юнацької творчості Буковини. Вона зізнається, що такі майстер-класи є дуже позитивними й ніби заряджають додатковою енергією як викладача, так і учнів. 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте