Минулорічний аутсайдер цього року у фіналі!

В неділю, 8 квітня, відбувся матч третього туру відкритого чемпіонату Чернівців з хокею. Відразу потрібно сказати, що команда ХК «Заболотів» з Івано-Франківської області знялася зі змагань. Покутці не вийшли на лід минулого тижня, коли мали грати з чернівецьким «Тріумфом», не з'явилися вони на гру з «Версалем» і на цей раз. Тому формула чемпіонату дещо змінилася, адже до уваги приймалися тільки результати матчів між трьома командами — «Льодовим майданчиком», «Тріумфом» та «Версалем».

До цього матчу «Майданчик» і «Тріумф» мали у своєму активі по одній перемозі — над «Версалем», тому саме ці дві команди мали розіграти у звітній грі право попасти у фінал. І взялися суперники за це вже з перших секунд поєдинку: вже на першій хвилині Філіпчук змусив воротаря «Тріумфу» діставати шайбу із власних воріт. Хоча Фролов і Юшков до 11 хвилини вивели свою команду вперед, хокеїсти «Льодового майданчика», схоже, упіймали кураж і закинули чотири шайби поспіль. Здавалося б, ніщо вже не завадить їм одержати другу перемогу на турнірі й очікувати на суперника в фіналі, та вони, напевно, забули про те, що у складі «Тріумфу» грає хокеїст київського «Сокола» Дмитро Юшков. Саме він, а хвилиною пізніше — і Білоцький, скоротили розрив у рахунку до мінімуму. 5:4, і «Майданчик» все ж таки пішов на перерву попереду.

У другому періоді ті ж самі Білоцький, Юшков та Фролов на 3, 5 та 7 хвилині переважили терези на користь «Тріумфу» і гра пішла на зустрічних курсах. Якщо в першому періоді ігрова «перевага» «Майданчика» була помітною, то у другому краще виглядав суперник. Не зважаючи на це, ближче до закінчення другої частини матчу Стус двічи засмутив воротаря «Тріумфу» і зрівняв рахунок. Проте все традиційно закінчилося тим, що своє останнє слово залишив за собою Юшков, і його шайба, вже третя у зустрічі, зробила рахунок 7:8 на користь «тріумфів».

Запекла боротьба продовжилася і в останньому періоді. На першій його хвилині рахунок знову зрівнявся, а далі… Дві шайби Юшкова -  і вже 8:10, дві шайби Соловйова -  і вже 10:10. Та в окремих епізодах гри Дмитро обігрував ледь не по пів-команди суперника, і тому не дивно, що він вкотре вирішив долю матчу. На 19 та 23 хвилинах дві його останні шайби поставили жирну крапку. 10:12 — і «Тріумф» виходить у фінал відкритого чемпіонату Чернівців з хокею, залишивши «Версаль» та «Льодовий майданчик» зіграти додатковий матч за право виступу у вирішальній грі турніру.  

Альберт Комарі, «рульовий» сторінки «Льодового майданчика» на sportbuk.com  

8 квітня 2012 р. Чернівці.
«Льодовий майданчик» ХК «Льодовий майданчик» — ХК «Тріумф» — 10:12 (5:4, 2:4, 3:4)
Видалення — 1:3.  
І період: Філіпчук — 1:0, Фролов — 1:1, Юшков — 1:2, Головатий — 2:2, Соловйов — 3:2, Кірєєв — 4:2, Соловйов — 5:2, Юшков — 5:3, Білоцький — 5:4.  
ІІ період: Білоцький — 5:5, Юшков — 5:6, Фролов — 5:7, Стус — 6:7, Стус — 7:7, Юшков — 7:8.  
ІІІ період: Соловйов — 8:8, Юшков — 8:9, Юшков — 8:10, Соловйов — 9:10, Соловйов — 10:10, Юшков — 10:11, Юшков — 10:12. 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте