У стартовий день Чемпіонату України Буковина має 4 перемоги і 5 поразок

Велика кількість заявлених учасників обіцяла спортсменам і глядачам насичену програму змагань, і це в повній мірі виправдалося вже в перший день змагань 9.04.12.

Як ми вже повідомляли, змагання проходять на двох паралельних рингах, розташованих один навпроти одного у фізкультурно-спортивному комплексі «Олімпія». Перша частина стартового дня, яка розпочалася о 14:00, включала в себе 48 поєдинків на двох рингах.

Нагадаємо, що Чемпіонат України в Чернівцях відбувається під патронатом депутата міської ради Валерія Чинуша.Буковина представлена на чемпіонаті відразу 13-ма боксерами в різних вагових категоріях. Це — представники ФСТ «Україна» (Шипинці), СК «Авангард», СК «Джеб» та СК «Олімпія» (Чернівці).

Перша ж пара на рингу «Б» відкрила відлік виступам буковинців на турнірі. У ваговій категорії 57 кг Олександрові Семенюку (СК «Джеб», тренер — Сергій Корбан) протистояв Рустем Мустафаєв з АР Крим. Олександр достойно провів усі три раунди, проте змушений був поступитися своєму опоненту: судді одноголосно присудили перемогу кримчанину.

В цій же ж ваговій категорії шипинчанин Максим Крупа, вихованець Івана Собка й Андрія Грудея, у запеклій боротьбі здолав опір Олександра Приходського з Рівненщини і, таким чином, отримавши переможний вирок від усіх представників суддівської бригади, що обслуговувала цей двобій, продовжив свій виступ на Чемпіонаті України.

Протистояння Криму та Буковини продовжилося у ваговій категорії 46 кг, де Асан Альбеков у другому раунді з явною перевагою переміг представника ФСТ «Україна» з Шипинців В'ячеслава Ілюка. На жаль, у нашого боксера в цьому двобої не знайшлося аргументів проти швидкого та агресивного кримчанина, і він був змушений покинути зал ФОК «Олімпія», як то кажуть, «на щиті».

Відразу двоє буковинців стартували у ваговій категорії 75 кг, та виступили вони, на жаль, по-різному. Якщо Антон Флоря нав'язав супротивнику Єврену Бузіяну з Одеської області бій за своїми правилами, в якому заслужено переміг із рахунком 12:7, то Ігор Алтухов (СК «Авангард», тренер — Володимир Палій) програв усі три раунда Ростиславу Колібко зі Львівщини і підсумковий результат 4:12 говорить самий за себе.

Друга програма складалася з 53 двобоїв, а початок її відбувся близько 19:00. Вона також не обійшлася без представників нашого краю. Вихованець Петра Москалюка (СК «Олімпія», Чернівці) Михайло Морар у ваговій категорії 54 кг програв перший раунд Єгору Грошеву з Хмельниччини. І хоча він надалі намагався надолужити втрачене, хмельницький боксер виступив достойно і впевнено довів поєдинок до своєї перемоги з рахунком 14:8.

Віталій Флоря (ФСТ «Україна», Шипинці, тренери — Андрій Грудей, Іван Собко) очікувано підтримав переможний старт свого старшого брата. У ваговій категорії 63 кг він був сильнішим за Ігора Дехтяра з Вінницької області й таким чином пробився до наступного кола змагань.

На жаль, не судилося йому вкотре помірятися силами зі своїм одноклубником Юрієм Багрієм, що в цій же ваговій категорії, як то кажуть, без зайвих питань поступився Олександру Купрейчику з Луганщини, причому переміг його опонент за явною перевагою, у другому раунді.

Останнім серед боксерів Чернівецької області на ринг вийшов Микола Жижиян з ДЮСШ №1. Йому протистояв Андрій Савон, боксер з міста Київ. Вже після першого раунду киянин зазнав пошкодження м'язів і його секундант змушений був відмовитися від продовження поєдинку.

Таким чином, у перший день Чемпіонату України з боксу серед юніорів у Чернівцях відбоксували 9 буковинських спортсменів. На жаль, мусимо констатувати досить вагомі втрати: відразу п'ятеро боксерів Чернівецької області припинили свої виступи на цих змаганнях, і лише четверо пройшли далі. Найчисленніша «колонія» у збірній нашої області — з Шипинців — утратила двох, проте троє пішли далі і мають зовсім непогані шанси дістатися до омріяної медальної зони.

4 програми та 101 поєдинок — ТАКИМ БУВ ПЕРШІЙ РОБОЧИЙ ДЕНЬ НА ЗМАГАННЯХ. Тож він відправив додому більше ніж третину заявлених учасників, які тепер можуть спокійно та заздалегідь готуватися до святкування Великодня. Хоча, як на мою думку, вони обрали би зовім інше, та завжди хтось має перемогти і хтось має бути переможеним... 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте