Чергові втрати і здобутки Буковини на Чемпіонаті України



Другий день (10.04.12) на Чемпіонаті України з боксу серед юніорів, який цього року проходить у Чернівцях, знову виявився насиченим щодо кількості поєдинків.

Якщо перший день змагань у ФОК «Олімпія» ледь не «вбив» втомою суддів, тренерів та спортсменів, яким таки вдалося «пережити» 101 (!!!) двобій, то другий виявився трохи легшим — 83 поєдинки на двох рингах у двох програмах.

Проте найважче вже позаду — на турнірі залишилася лише третина учасників. Якщо підсумувати кількість боїв за два дні, то отримаємо 184-х боксерів, які вже «відправлені додому».

Не обійшлося, звичайно, без втрат у буковинської «когорти» учасників чемпіонату. Нагадаємо, вже перший день «відмінусував» п'ятьох буковинців (двоє — з Шипинців і двоє — з Чернівців), а під час боїв другого з боротьби вибули ще четверо наших краян. Та про все по порядку.

Вагова категорія 48 кг. Вихованець тренерів Москалюка та Лашкіби (СК «Олімпія») Олег Собко в лютому виграв чемпіонат Чернівецької області з боксу (втім, як і майже всі представники Буковини на Чемпіонаті України) і, звичайно, розраховував пробитися якомога далі на всеукраїнській першості. Але перший же бій у ФОК «Олімпія» виявився для нього останнім. Перепоною став Д. Куліда з Чернігівської області, який домінував у поєдинку із Собко усі три раунди й не дав суддям та глядачам навіть можливості мати сумніви у його перемозі. 13:3 — рахунок красномовно говорить самий за себе.

З точністю до навпаки виступив у цей день головний зірковий герой Буковини з боксу останнього року, бронзовий призер Чемпіонату Європи серед школярів, який проходив у Грозному (Росія), Степан Грекул, який представляє ФСТ «Україна» (с. Шипинці). Його суперник по ваговій категорії 60 кг — Д. Кривонос із м. Київ — протягом усього поєдинку змушений був відбиватися від атак Степана. Буковинець постійно пресингував киянина, продемонструвавши відмінну техніку, і всі п'ять бокових суддів були одноголосними у своєму вироку: Грекул крокує до чвертьфіналу!

Віталій Флоря поступився у другому раундіУ ваговій категорії 63 кг Віталій Флоря, який учора здобув перемогу над опонентом, сьогодні поступився дорогою до нагород Чемпіонату України М. Заблоцькому з Донецької області. Секунданти Віталія, себто його тренери Іван Собко і Андрій Грудей, відмовилися від продовження бою після другого раунду. «Ми бачили, що Віталік явно програє супернику, і вирішили просто поберегти його, не дати йому отримати травму», — зазначив МС СРСР, старший тренер обласного ФСТ «Україна» з боксу Іван Собко.

Так закінчилася перша програма другого дня змагань на Чемпіонаті України з боксу серед юніорів 2012 року... 


0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте