Буковинському чемпіону не дали поборотися за медалі

Друга програма другого дня змагань на Чемпіонаті України з боксу серед юніорів (10.04.12), який завітав цього року до Чернівців, розпочалася о 18:00 і привертала увагу численних буковинських шанувальників боксу участю відразу чотирьох представників нашої області у різних вагових категоріях.

Так, Андрій Гайко, вихованець Володимира Палія з чернівецького СК «Авангард», який відомий не лише своїми боксерськими досягненнями, а й численними здобутками та чемпіонськими званнями в кікбоксингу, вийшов на ринг у ваговій категорії 52 кг проти львів'янина Тараса Самарчука. Андрій захопив ініціативу в двобої з першого ж раунду, проте його суперник був не з легких. Запекла боротьба тривала до останніх секунд поєдинку, і фінальний гонг зупинив рахунок на цифрах 9:7… На користь Андрія Гайко, який проходить далі по турнірній сітці.

Вадим Греневич, боксер з СК «Олімпія» м. Чернівців, є одним із трьох представників цього клубу на Чемпіонаті України. Втративши вчора одного боксера, «Олімпія» вже після другого дня змагань залишилася без жодного представника на турнірі. Трохи раніше, в першій програмі, «вилетів» О. Собко, а в другій одержав поразку і Греневич. Нічого, окрім бажання, він не зміг пред'явити своєму суперникові — Д. Ребанову з Харківської області. В кожному раунді судді фіксували перевагу харків'янина, тож закономірна поразка Греневича із загальним рахунком 0:5 свідчить про те, що боксерам з СК «Олімпія» є ще багато над чим працювати.

Микола Жижиян із чернівецької ДЮСШ, натомість, переміг у другому двобої на змаганнях поспіль! Поєдинок із І. Волковим (Дніпропетровська область) йшов, як то кажуть, на зустрічних курсах, а вже ближче до кінця бою почала чіткіше вимальовуватися перевага чернівчанина. Йому й віддала перемогу вся п'ятірка бокових суддів. 5:0 — і Жижиян пробивається до чвертьфіналу Чемпіонату України!

А головною несподіванкою та надзвичайно неприємним сюрпризом для всіх буковинських глядачів у ФОК «Олімпія» за два дні змагань стала поразка чемпіона України з боксу серед юнаків минулого року (м. Шостка) Максима Крупи з ФСТ «Україна» (Шипинці Кіцманського району). Його суперником на рингу був Артем Ківітов із Дніпропетровської області. Він чітко та вдало нейтралізовував численні атаки Максима, результативно контратакуючи. І в третьому раунді перевага дніпропетровця за очками стала більше ніж очевидною. Він переміг одноголосним рішенням суддів і залишив Крупу «за бортом» змагань.

З-поміж інших учасників Чемпіонату України з боксу просто не можна не виокремити блискучу техніку та майстерність дворазового чемпіона Європи (Росія, Угорщина), бронзового призера Чемпіонату світу (Астана, Казахстан) та трикратного чемпіона України Віктора Петрова з Тернополя, який вже два поспіль двобоя на турнірі виграє за явною перевагою.


0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте