Буковина на Чемпіонаті України має мінімум «бронзу»

День третій (11.04.12) на Чемпіонаті України з боксу серед юніорів став чвертьфінальним та багато в чому вирішальним, тобто ті боксери, які пробилися крізь «бурі» та «циклони» перших трьох змагальних днів, вже гарантовано отримають за виступи на чернівецьких рингах нагороди та зійдуть на п'єдестал пошани. Найамбітніші, звичайно, боротимуться за «золото», а для когось бути в призерах першості України — вже велике досягнення. Втім, ми зовсім не про це.

Західні області вкрай невдало виступили на цих змаганнях, і, нажаль, Чернівецька була також серед них. «-9» — такий підсумок після двох стартових днів побачили Буковина і Прикарпаття, а Закарпатська область після чвертьфіналів залишилася взагалі без жодного боксера і змушена була безславно спакувати валізи.

Щодо буковинців, то першим на ринг у середу вийшов Андрій Гайко з чернівецького СК «Авангард». «Ми знаємо, що наш суперник (Іван Петров, Полтавська область) — перший номер на Україні в цій ваговій категорії (52 кг), проте намагатимемося протистояти йому достойно», — поділився із нами планами тренер боксераВолодимир Палій. Так воно і сталося, хоча бій тривав тільки два раунди. І якщо перший раунд став для суперників розкачкою, то у другому Петров почав нарощувати темп. Тому секундантам Андрія прийшлося відмовитися від продовження поєдинку і далі пішов полтавчанин.

Шипинчанин Степан Грекул, один із фаворитів у своїй ваговій категорії (60 кг), провів на турнірі свій другий бій. Як і попереднього дня, особливих проблем із суперником — Ю. Олексаняном з АР Крим — в нього не було. І вдруге поспіль судді одноголосно визнали його переможцем. Тож Шипинці й на цьому чемпіонаті не залишаться без медалі, в чому, без сумнівів, заслуга тандема тренерів-Миколайовичів — Івана Собко і Андрія Грудея! А якщо згадати Антона Флорю, який завтра також битиметься за вихід до півфіналу, то успіх у боксерського села з Кіцманщини подвійний!

Зійшов з дистанції чернівчанин Микола Жижиян, який після двох перемог у ваговій категорії 70 кг поступився К. Мерлічу з команди м. Києва. І що вийшло? А те, що Шипинці знову «втерли носа» Чернівцям і стали найсильнішою командою області. І доказали це не під час обласних змагань, а саме на Чемпіонаті України. На жаль, обласний центр Буковини, втім, як і Ужгород на Закарпатті, сьогодні не «керує парадом» у боксі в себе вдома і змушений сподіватися на те, що кращі часи в нього ще попереду...

Якщо знову вдатися до «магії цифр», то до «-9» прибавилося ще «-2». В сумі Буковина має «-11» на стадії чвертьфіналу першості України серед юніорів, що заставляє задуматися про дальші перспективи. Напевно, розбір польотів ще попереду і лишається сподіватися, що тренери врахують недоліки, що стали очевидними у квітні 2012 року, і через рік Чернівецька область на цих змаганнях виступить набагато краще. 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте