Визначилися фіналісти Чемпіонату України, серед яких є і буковинець

На Чемпіонаті України з боксу серед юніорів, що проходить у цьому році в Чернівцях, у ФОК «Олімпія», настала пора вирішальних поєдинків. Власне, на турнірі залишилося 52 кращих боксера країни цього віку, і саме з них формуватиметься юніорська збірна України, яка виступатиме на Чемпіонаті Європи 2012 р. в Софії.

Щоправда, втрати розпочалися ще до початку півфінальних боїв. Через травми, отримані під час попереднього кола, змушені були зійти з дистанції А. Пригода (Запорізька область, вагова категорія 48 кг) та Т. Рзаєв (Луганська область, вагова категорія +80 кг), хоча останній, за словами головного тренера юніорської збірної Валерія Хлистова, входить в обойму збірної команди.

Можна по-дружньому порадіти за наших сусідів з Івано-Франківської області. Представник Прикарпаття Володимир Федорак у ваговій категорії 50 кг у напруженому поєдинку переміг свого опонента В'ячеслава Лисенка з Донецької області і вийшов у фінал Чемпіонату України. Нагадаємо, він буде єдиним представником Івано-Франківщини у фінальному дні змагань.

Майстер спорту, дворазовий чемпіон Європи, призер чемпіонату світу та триразовий чемпіон України Віктор Петров-молодший з Тернополя (вагова категорія 54 кг) проводив вже четвертий бій на чернівецькому рингу. Дві явні переваги та відмова секундантів суперника від продовження поєдинку — такий результат продемонстрував на цьому Чемпіонаті України головний зірковий герой серед юніорів. Проте якщо три перших його поєдинки закінчувалися передчасно, у півфіналі львів'янин Владислав Леськів дав Петрову справжній бій. Не зважаючи на це, боксер із Тернополя переміг одноголосним рішенням суддів і вирушив у фінал за четвертим своїм чемпіонським званням.

Просто блискуче відбоксував у півфіналі шипинчанин Степан Грекул (вагова категорія 60 кг). Єдиний представник Буковини у вирішальній стадії чемпіонату переміг Євгена Паламарчука з Одеської області й тепер всі шанувальники боксу нашого краю вболіватимуть завтра за нього у фіналі юніорського чемпіонату України. Якщо у першому раунді була приблизно рівна боротьба, то з другого раунду Степан однозначно домінував на рингу. Як і завжди, юний боксер порадував швидкістю, точністю і наполегливістю, і навряд чи хто мав сумніви у його перевазі. В тому числі й судді, одноголосний вирок яких вивів Грекула у фінал.

Не обійшлося на цих змаганнях і без нокаута. У ваговій категорії 70 кг донеччанин Олександр Скрипченко вже в першому раунді двобою нокаутував Петра Іванова з Чернігова. На щастя, все обійшлося і спортсмен з Чернігівщини зміг залишити ринг, як то кажуть, «на своїх двох».

Отже, у фіналах, які відбудуться у передпасхальну суботу, ми, буковинці, матимемо за кого вболівати. В будь-якому випадку Чернівецька область перебуватиме на п'єдесталі й тому, на тлі домінування провідних у боксі областей України, можна вважати цей чемпіонат для Буковини вдалим. Звичайно, потрібно намагатися поліпшити результати на подібних змаганнях і завжди йти до кращого, та це вже справа часу й тренерського чинника.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте