Буковинець Грекул – чемпіон України!

Фінальні поєдинки на Чемпіонаті України з боксу серед юніорів, який відбувався протягом останнього тижня в місті Чернівці, у ФОК «Олімпія», розпочалися раненько, об 11:00, оскільки учасники, тренери й судді поспішали по рідних домівках відсвяткувати день Воскресіння господнього. Тому й настрій у всіх присутніх на змаганнях був піднесеним і в передчутті пасхальної неділі святковим, не зважаючи на перемоги чи поразки. Нагадаємо, що Чемпіонат України в Чернівцях відбувся під патронатом депутата міської ради Валерія Чинуша, генеральний партнер змагань — готель «Буковина».

Як ми і передбачали, кращим боксером турніру став триразовий чемпіон України, дворазовий чемпіон Європи (Угорщина, Росія), призер чемпіонату світу (Казахстан), майстер спорту України Віктор Петров-молодший із Тернополя, який представляє СК «Епіцентр» і тренується під керівництвом МС СРСР з боксу Віктора Петрова-старшого та Заслуженого тренера України Анатолія Чумакова. Він у властивій йому індивідуальній манері яскраво, одноголосним рішенням суддів, переміг у фіналі вагової категорії 54 кг свого опонента Сергія Олексієнка з Херсонської області і був нагороджений пам'ятним кубком турніру за кращу тактико-технічну підготовку. Нагородження проводили Заставнівський міський голова Ярослав Цуркан та перший заступник Хотинського міського голови Микола Головльов, який вручив також боксеру з Тернополя пам'ятні боксерські рукавички із автографом Віталія Кличка. А ми ще раз згадаємо, що Віктор Петров провів на цьому Чемпіонаті України 5 боїв із п'ятьма перемогами, три з яких він закінчив завчасно.

А вся Буковина з нетерпінням чекала виступу у фіналі юніорського Чемпіонату України найперспективнішого молодого боксера області Степана Грекула (ФСТ «Україна», с. Шипинці Кіцманського району), що боксував у ваговій категорії 60 кг проти Дениса Песоцького з Чернігівської області. Із Денисом був пов'язаний невеличкий казус: його секретаріат змагань «приписав» до Чернівецької області, але пізніше «ваш покірний слуга» Альберт Комарі-джуніор, суддя-інформатор Чемпіонату, вказав на помилку, і боксера «повернули» до рідної Чернігівщини J).

Суперники провели важкий, напружений бій. У перших двох раундах більшу кількість очок набрав Степан Грекул, що був особливо активним і точним у другому раунді, а вже в третьому домінував Песоцький. Та, на щастя для буковинських уболівальників боксу, очкового запасу, зробленого в перших двох раундах, Степанові вистачило для того, щоби перемогти в цьому поєдинку і вперше за свою шестирічну боксерську кар'єру стати чемпіоном України!!! (адже з різних причин — травми, необ'єктивне суддівство і т.д. — Степан раніше завжди зупинявся за крок від чемпіонського звання).

Окрім статусу чемпіона України з боксу серед юніорів 2012 року та відповідних грамоти й медалі (за результатом чотирьох переможних боїв на турнірі!) Степана Грекула за його досягнення в боксі було нагороджено також комплектом ліцензійної боксерської екіпіровки фірми Reyvel — офіційного виробника і партнера Національної Федерації боксу України. Нагородження провів почесний президент Чернівецької обласної федерації боксу, генеральний спонсор Чемпіонату України з боксу серед юніорів 2012 р. у Чернівцях, генеральний спонсор офіційної сторінки ЧОФБ на буковинському спортивному порталі sportbuk.com, відомий буковинський меценат і людина, безмежно закохана у спорт — Валерій Миколайович Чинуш.

Таким чином Чернівецька область завойювала на цих змаганнях золоту медаль та увійшла в число нагороджених на чемпіонаті областей. А це, на хвилиночку, далеко не всі області України… Окрім цього, Буковина в особі Степана представлена і в юніорській збірній України з боксу, причому його поїздка в липні до Софії, на Чемпіонат Європи 2012 р., є досить імовірною. Або майже вирішеною.

Про підсумки Чемпіонату України, статистику й аналіз виступу як буковинської, так і інших команд, про роботу суддівської колегії, а також інтерв'ю з представниками ФБУ, ЧОФБ та головного тренера збірної України з боксу серед юніорів читайте згодом тільки на нашому порталі, а точніше — на офіційній сторінці ЧОФБ на sportbuk.com, яку підтримує депутат Чернівецької міської ради, керівник готельного комплексу «Буковина» Валерій Чинуш.

 Склад пар на 14 квітня 2012 р.
Фінальні поєдинки
 
  1. 46 кг Зубачук Руслан (Севастополь) – Орел Влад (Запорізька) – 4:1;


ІІІ м. – Точинський Олег (Львівська) і Лапін Даніель (АР Крим)
  1. 80 кг Скринніков Ілля (Волинська) – Зиятдінов Артур (АР Крим) – 0:5;


ІІІ м. – Пінчук Любомир (Львівська) і Бондарь Руслан (Київ)
  1. 48 кг Оліщук Вадим (Волинська) – Куліда Дмитро (Чернігівська) – 0:5;


ІІІ м. – Кутковський Валентин (Вінницька) і Пригода Артур (Запорізька)
  1. 50 кг Іщенко Мирослав (Херсонська) – Федорак Володимир (Ів.-Франківська) – 5:2;


ІІІ м. – Крачук Максим (Хмельницька) і Лисенко В’ячеслав (Донецька)
  1. 70 кг Скрипченко Олександр (Донецька) – Таранов Дмитро (Київська) – 6:1;


ІІІ м. – Мерліч Костянтин (Київ) та Іванов Петро (Чернігівська)
  1. 52 кг Солянік Віталій (Київ) – Петров Іван (Полтавська) – 6:1;


ІІІ м. – Масловський Андрій (Хмельницька) і Кінденко Вадим (Донецька)
  1. 54 кг Петров Віктор (Тернопільська) – Олексієнко Сергій (Херсонська) – 7:0;


ІІІ м. – Леськів Владислав (Львівська) і Кравченко Олександр (Донецька)
  1. 57 кг Мустафаєв Рустем (АР Крим) – Терещук Віталій (Вінницька) – 1:6;


ІІІ м. – Чайка Сергій (Хмельницька) і Яцько Дмитро (Донецька)
  1. 60 кг Грекул Степан (Чернівецька) – Песоцький Денис (Чернігівська) – 7:0;


ІІІ м. – Роленко Влад (Харківська) і Паламарчук Євген (Одеська)
10.  63 кг Заблоцький Микита (Донецька) – Кутенко Дмитро (Херсонська) – 1:6;
ІІІ м. – Тимошенко Андрій (Чернігівська) і Петриченко Ярослав (Черкаська)
11.  66 кг Токарчук Олексій (Вінницька) – Гаджиєв Раміль (Одеська) – 3:4;
ІІІ м. – Перевєрзєв Максим (Дніпропетровська) і Підіпригора Назар (Черкаська)
12.  75 кг Мартон Роберт (Львівська) – Білостоцький Олександр (Херсонська) – 1:6;
ІІІ м. – Третьяков Микита (Дніпропетровська) і Чухаджян Карен (Київ)
13.  +80 кг Пінчук Костянтин (Дніпропетровська) – Вітенко Владислав (Вінницька) — 5:2;
ІІІ м. – Рзаєв Турал (Луганська) і Ткачук Віктор (Хмельницька)

4 коментарі

Альберт Комарі
Це — ТРЬОХСОТИЙ мій пост на ВКУРСІ!!! Цифра здається такою нереальною… Зате архів того, що я написав, повний-повнісінькій!!!
Святослав Вишинський
Можливо, варто на майбутнє сортувати? Наприклад, ставлячи «фірмові» (неповторні) теги окремо в постах про спорт і про мистецтво? A la «artkomari» чи «sportkomari»? Тоді за таким тегом можна було легко виводити всі власні дописи на ту чи іншу тему.
Альберт Комарі
Святе, я завжди знав, що ти — одна з найсвітліших голів Буковини!!! Як можна зробити те, що ти запропонував? Чи можна відредагувати теги моїх постів із самого початку?
Святослав Вишинський
У старих дописах доведеться хіба що проставляти вручну, як і в будь-якій подібній системі — це не надто зручно і, можливо, не резонно. Хоча можна повернутись до якоїсь знакової дати і проставити теги заднім числом — наприклад, до 1 січня 2012 р., і так упорядкувати архів хоча би з 2012 р. — чи, принаймні, з 1 травня. Проте і це вимагає механічного «copy/paste».
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте