У Чемпіонаті Чернівців 2012 тріумфує «Тріумф»!

У неділю, 29.04.12, в день закриття на літню перерву «Льодового майданчика», відбувся довгоочікуваний фінал Відкритого Чемпіонату Чернівців з хокею. В ньому застрічались «Версаль» і сенсаційний переможець групового турніру «Тріумф».

Самому матчу передували дебати навколо виходу/невиходу на фінал гравця київського «Сокола» Дмитра Юшкова, який був заявлений за «Тріумф» і грав під час матчів групового турніру. Версій було багато. Наприклад, директор «Льодового майданчика» і організатор відкритого чемпіонату Чернівців з хокею Павло Польовий прокоментував цю ситуацію так: «Юшков за «Тріумф» у цьому матчі грати не буде. Він — півкоманди, і його участь у грі відразу переважує шальки терезів на користь команди, за яку він міг би виступати. Тому, щоби все було справедливо, він дивитиметься за фіналом із глядацьких трибун».

Окрім цього, дозвіл/недозвіл на участь Юшкова мали дати версальці. Але вони його не дали. Гравці «Тріумфу» заявили, що суперник просто боїться й тому він є недостойним перемоги в чемпіонаті. З іншої точки зору, за «Версаль» не міг зіграти «версальська гільотина» Олександр Довганич. Що приблизно вирівнювало сили команд.

Що ж, якщо Чернівці, як то кажуть, «маленький Париж», то цьому відповідали й назви команд-фіналістів чемпіонату Чернівців з хокею. І тим самим чемпіонат Чернівців автоматично перетворювався на чемпіонат Парижу! ;) Судіть самі: ВЕРСАЛЬ — назва паризького палацу, а ТРІУМФ… Ну, типу відомої Тріумфальної арки на пляс д'Етуаль у тому ж місті… То ж переможцю — все, а переможеним — Бастілія ;)

Так чи інакше, та фінал удався на славу! Перші ж секунди матчу, перша ж атака — і гол! Це Павлович пробився на ударну позицію і розпечатав ворота «Версаля»! А потім розпочалося… Вірніше, продовжилося. «Тріумф» провів кілька перспективних атак, проте завжди до такої бажаної другої шайби залишалося зовсім трішечки… Натомість версальці закрутили кілька гарячих каруселей біля воріт «Тріумфу» і в деяких випадках тільки самовідданність лідерів неочікуваних фіналістів залишала сітку їхніх воріт недоторканою. До пори, до часу… А. Клим пройшов правим флангом, обіграв Цуркана і зрівняв рахунок. Після того, як рахунок став 1:1, гра трохи заспокоїлася. Допоки у, здавалося б, звичайній ситуації «Тріумф» не пропустив вдруге. Так перший період і закінчився — 1:2, і команди відправилися на перерву.

Перший період, перша атака, перший гол… Все логічно склалося для «Тріумфу» й далі, тобто: другий період, друга атака, другий гол! «Но счастье продлилось недолго», й буквально через кілька хвилин «Версаль» відновив перевагу в одну шайбу.

Пішли «качєлі», в яких Пилипяк із подачі Фролова знову встановлює рівновагу — 3:3. Схоже, по-літньому спекотне сонце не завадило суперникам проводити справжній фінальний по накалу матч, і до кінця другого періоду фіналісти ще раз обмінялися закинутими шайбами. Але є й свої але… Кілька разів арбітр матчу помилявся на користь «Версаля», в тому числі мається на увазі четверта закинута ними шайба… Принаймні, такої думки притримувалися і спеціалісти, і глядачі-хокеїсти «Льодового майданчика». Та як би не було, 4:4, і все остаточно мало вирішитися у заключній частині фіналу.

На початку третього періоду на штурм воріт суперника пішов «Версаль» і запалена «пожежа» біля воріт «Тріумфу» закінчилася п'ятою шайбою. Та, напевно, версальці не знали приказки «Нє буді ліхо, пока оно тіхо». В потрібний момент «сині зірки» зуміли зібратися і нагадали, хто саме виграв груповий турнір. Спочатку Фролов, а потім двічи Пилипяк засмутили садгірську команду. Очевидно, що відсутність «версальської гільотини» Довганича виявилася для «Версаля» суттєвішою втратою, аніж відсутність Юшкова для «Тріумфу»… А далі розгром «жовто-блакитних» довершили Білоцький та Перепелиця. І шайба Філіпчука, що зробила рахунок 6:9 остаточним, навряд чи стала втішною для «Версаля», що вже вдруге поспіль програє фінальну битву Відкритого Чемпіонату Чернівців з хокею.

Що б не казали, а фінал вийшов цікавим, напруженим, і перемогу в ньому здобув сильніший. Хоча на те, що ним стане «Тріумф», не сподівався ніхто. Навіть керівництво Чернівецької обласної федерації хокею. Та про це — наступним разом. А сьогодні до вашої уваги — статистика матчу.

Переможці та призери, а також кращі за номінаціями отримали нагороди від обласного центру ФЗН «Спорт для всіх».


Відкритий Чемпіонат Чернівців з хокею. Фінал

29 квітня 2012 р. м. Чернівці, «Льодовий майданчик»
«Версаль» – «Тріумф» –  6:9 (2:1, 2:3, 2:5)
 
І період: Павлович – 0:1, А. Клим – 1:1, А. Клим – 2:1
ІІ період: Перепелиця – 2:2, Медвідь – 3:2, Пилипяк – 3:3, А. Клим – 4:3, Тудан – 4:4
ІІІ період: Філіпчук – 5:4. Фролов – 5:5, Пилипяк – 5:6, Пилипяк – 5:7, Білоцький – 5:8, Перепелиця – 5:9. Філіпчук – 6:9

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте