"Меланхолія" - дорога до народження у Всесвіті нових планет!

До мистецького життя Буковини цього року завітала «Меланхолія», адже саме під такою назвою, а точніше, під назвою «Меланхолія-4», в Чернівецькому художньому музеї було презентовано персональну виставку живопису відомого івано-франківського художника, архітектора та дизайнера Романа Бончука. 

Зауважимо, що виставка проводиться за сприяння Прикарпатського музею мистецтв (колишній Івано-Франківський обласний художній музей) в рамках дружніх відносин та багаторічної співпраці с художнім музеєм Чернівців. 

Роман народився у грудні 1980 року в місті Івано-Франківську. Закінчивши школу з золотою медаллю, він одночасно займався у дитячій художній студії та вчився живопису у талановитого прикарпатського художника Володимира Чернявського. В 1998 році Роман Бончук вступив до факультету містобудування Львівського політехнічного університету, а вже через рік отримав запрошення до Гарвардського університету на історико-літературний відділ. Після закінчення Гарварду Роман повернувся на Україну, де перевівся на спеціальність «дизайн інтер'єру» Прикарпатського університету. 

Під час навчання у школі, вищих навчальних закладах, під час перебування в США та Україні художник активно та плідно працював у дизайні та живописі, опановував різні дизайнерські спеціальності, виконав багато проектів екстер'єрів та інтер'єрів архітектурних споруд. Проте потяг до живопису багато в чому пересилив, і невдовзі Роман Бончук як художник-живописець досяг чималого успіху та всеукраїнського визнання. Одним із найцікавіших фактів його творого життя можна вважати те, що Роман є автором найбільшої за розміром в Україні картини. Це — «Хроніки України — Руси», де на 150 квадратних метрах (30х5 м) митець відтворив цілі епохи та змалював багатьох визначних українців. 

Нещодавно Роман Бончук розширив коло своєї діяльності і став ініціатором відкриття власної галереї «Bonchukgallery» в місті Івано-Франківську, в якій експозиційний простір використовує не тільки під власні проекти, а й надає можливість виставлятись іншим молодим і талановитим митцям.  

Енергійність, дивовижна працьовитість, уміння втілювати всі свої задуми в життя — ось ті риси, які є рушійною силою Романа і які визначають його з-поміж інших сучасних талановитих митців Прикарпаття. Поява нових художніх серій та проектів художника вже стала доброю традицією, проте, водночас, він продовжує роботу над попередніми ідеями та розвиває їх. 

Одним із напрямків переосмислення минулого і втілення поглядів на сучасність і актуальність у мистецтві для молодого, активного художника є продовження роботи над темою Меланхолії. Нинішня виставка, яка представляє частину його серії робіт «Меланхолія-4»», експонується наразі в Чернівецькому художньому музеї. До неї увійшло 18 різних за жанром картин, що є втіленням нових мистецьких ідей автора. 

«Меланхолія» народилася в Романі після перегляду кінострічки Ларса фон Трієра. Перша, незабаром — друга, потім — третя, і, нарешті — четверта! Космічні катаклізми, зіткнення планет, народження нових небесних тіл, зародження на них життя — ось зміст «меланхолічної епопеї» івано-франківського художника, яка вже триває кілька років. 

І все це ви можете побачити в художньому музеї Чернівців, який завжди сприяє відкриттю нових українських зірок на безкрайньому мистецькому небі!  

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте