На "Вишиваному дивотворі" нагороджували постійних учасників і партнерів, а також згадували минуле!

Продовжує свою роботу Х ювілейна виставка художньої вишивки «Вишиваний дивотвір», яка з 2003 року традиційно проводиться в Чернівецькому художньому музеї. Це свято кращих майстрів буковинського рукоділля стало однією з найяскравіших сторінок в історії як самого художнього музею, так і всього декоративно-прикладного мистецтва Буковини.

Про це говорять і цифри, які вираховувала Одарка Кучерява — головний організатор і натхненник проекту. В десяти виставках «Дивотвору» взяли участь майже тисяча майстрів рукоділля. Серед них — члени всеукраїнських та регіональних творчих спілок, досвідчені віртуози й початківці, майстри-індивідуали та родинні «династії», майстрині різних вікових категорій, жінки й також чимало чоловіків.

Деякі автори були учасниками однієї-двох виставок, а хтось має на своєму рахунку 7-8 і навіть усі 10 виставок. Незмінними, постійними учасницями «Вишиваних дивотворів» є лише дві буковинських майстрині. Це — досвідчений педагог Вижницького коледжу прикладного мистецтва Світлана Чернишова та працівниця Першотравневого районного відділення Пенсійного фонду України Марина Микуляк. В якості нагороди від організаторів виставки вони отримали ювілейні статуетки, які нагадуватимуть їм про їхній вагомий внесок в історію «Дивотвору» і розвиток мистецтва художньої вишивки.

«У вишиваному літописі «Дивотвору» залишили свій автограф сотні майстрів, але почесними учасниками стали ті, хто не менше п'яти разів брав участь у наших виставках. Ми нагороджуємо їх ексклюзивними сувенірними горнятками з логотипом «Вишиваного дивотвору», — оголосила під час урочистого відкриття виставки пані Одарка Кучерява. Такі призи отримали: Павліна Жоріна, Олена Волошенюк, Олена Тарадай, Тамара Косенко, Олена Чайка, Людмила Черняк, Микола Шкрібляк, Михайло Покиданець, Любов Васкул, Інеса Катишева, Майя Омельченко, Анастасія Шустакова-Шерепера, Людмила Батаєва, Алла Кочурова, Зінаїда Мельник, Уляна Горюк та Олена Ясінська. Окрім них, ексклюзивні горнятка отримали й досвідчені наукові співробітники відділів декоративно-прикладного мистецтва та фондів художнього музею, які протягом цих років допомагали у відборі робіт, будували експозиції й сприяли освітленню подій «Дивотворів» у засобах масової інформації.

Ще однією подією з «історичним присмаком» стала експозиція фотографій з попередніх дев'яти виставок і подій, які супроводжували їх. На світлинах можна побачити не тільки учасників «Дивотворів» та численних відвідувачів під час відкриття виставок, а й почесних гостей, художні колективи, наукових співробітників у робочі будні «Вишиваного дивотвору».

Окрім цього, справжньою прикрасою цієї фотоекспозиції стали роботи професійних майстрів художнього фото із зображенням на них фотомоделей чернівецьких модельних агенцій, що співпрацювали із організаторами вишиваного свята. 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте