Кубок Націй "Данон": Трохи статистики та історії...

«Повір у свою мрію» — і вона тоді збудеться! Саме під таким девізом щорічно проходить такий собі своєрідний Чемпіонат світу серед підлітків у віці 10-12 років під назвою «Кубок Націй Данон». Всеукраїнський фінал цього турніру відбувався наприкінці липня в у південній чорноморській перлині — чарівній Одесі. Вісім кращих команд з різних куточків нашої країни виборювали не тільке звання чемпіона України, а й почесне право представляти український юнацький футбол на Всесвітньому фіналі у польському місті Варшава.

Важливим є той факт, що всесвітньо відома компанія по виробництву молочних продуктів «Данон» вже 14 років дбає про розвиток юнацького футболу в багатьох країнах, сприяє підвищенню майстерності юних талантів, формуванню в них характера й відчуття командної цілісності, допомагає підліткам зробити перший крок до майбутнього, крок до мрії.

«Це — важливий соціальний проект нашої компанії, спрямований на популяризацію спортивних цінностей та здорового способу життя як дітей, так і їхніх родин, — підкреслив генеральний директор «Данон Україна» Даріо Маркетті. — Україна — футбольна країна, що яскраво підтвердив щойно закінчений тут Євро-2012. І ми сподіваємось, віримо, що мине ще кілька років, і в найважливіших міжнародних турнірах дорослого футболу будуть сяяти «зірки», які свого часу допоміг запалити саме наш «Кубок Націй Данон»! А наразі найголовніше для них — повірити у свої сили та можливості, зробити цей важливий крок до втілення своєї мрії».

На сьогоднішній день «Кубок Націй Данон» — один із наймасовіших футбольних турнірів на планеті. Достатньо зазначити, що у відбіркових турнірах останніх років на чотирьох континентах щорічно приймали участь близько 2,5 мільонів хлопчаків, або 25 000 шкіл і 20 000 клубів.

На Україні турнір також вражає своєю масовістю: близько 200 000 юніх українських футболістів виходили на зелені газони стадіонів країни, щоби виявити кращих із кращих.

В цьому році Україна бере участь у «Кубку Націй Данон» вдесяте. Найуспішнішим виявився виступ українських представників у 2000 році, коли бронзові нагороди Всесвітнього фіналу здобула команда з міста Кременчук Полтавської області, а десять років потому (2010 р.), на фінальній частині у Південній Африці, учні львівської ЗОШ № 73 стали п'ятими!

Хто ж стане представником України на фіналі «Кубку Націй Данон» 2012 року в Варшаві? Слідкуйте за нашими новинами, і ви обов'язково дізнаєтеся, яке ж місто делегує своїх юних талантів на цю яскраву дитячу спортивну подію за підсумками Всеукраїнського фіналу в Одесі!  

P.S. Група компаній «Данон» — світовий лідер у виробництві молочних продуктів. Місія «Данон» — нести здоров'я через продукти харчування великій кількості людей у світі. Компанія «Данон» працює на Україні з 1998 року. Зараз, після злиття компаній «Данон» та «Юнімілк», на Україні функціонують заводи в Хесоні, Києві та Кременчуці. Продукти компанії — торгові марки «Актимель», «Активія», «Растішка», «Даніссімо», «Живинка», «Веселий пастушок», «БіоБаланс», «Тема», «Простоквашино» і «Галактон». 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте