Кубок Націй "Данон": У Варшаву від України їде Кременчук із Полтавщини!

Справжнє свято дитячого футболу відбулося в Одесі 21 липня. Цього прекрасного сонячного дня у перлині Північного Причорномор'я проходили вирішальні поєдинки на Всеукраїнському фіналі неофіційного дитячого чемпіонату світу з футболу серед школярів віком 10-12 років під назвою «Кубок Націй Данон», ініційованого компанією «Данон», виробником молочних продуктів 13 років тому.

Напередодні на стадіоні ТБ «Отрада» вісімка учасників національного фіналу зіграла матчі групових турнірів, де й визначилися фіналісти. Проте, окрім фіналу, численні глядачі фінального дня на стадіоні «Спартак» мали змогу побачити також матчі за 3, 5 та 7 місця.

В поєдинку за 7-е місце зустрілися невдахи групових турнірів, що посіли останні місця у своїх групах (якщо взагалі можна назвати невдахами фіналістів всеукраїнського фіналу J). Командам ЗОШ №3 м. Білгород-Дністровський Одеської області (тренер — В. Крейтор) і ЗОШ №11 м. Бердянськ Запорізької області (тренер — Е. Бондаренко) вдалося здобути лише по одному очкові, маючи в активі лише по одній нічиі при двох поразках. А в цій останній грі сильнішими виявилися представники Одещини, що з мінімальним рахунком 1:0 перемогли суперників і посіли передостаннє місце у фінальній частині українського «Кубку Націй Данон».

5-6 місця розігрували між собою ЗОШ №54 м. Дніпродзержинськ Дніпропетровської області (тренер — Б. Афанасьєв) та ЗОШ №18 м. Івано-Франківськ (тренер — П. Липецький), що в останній момент отримала «щасливий» квиток на потяг фінального українського «Данон» замість команди з Буковини. Дніпродзержинці вже вдруге на цьому турнірі просто «винесли» суперника, в той же час залишивши власні ворота в недоторканості. 4:0 — такий результат цього матчу і прикарпатці стали шостими, забивши за чотири поєдинки лише один-єдиний м'яч.

Матч за третє місце проходив одночасно з фіналом, на паралельних полях. І повірте, напруга в них була нічим не менша, аніж у поєдинках дорослих команд. Юні футболісти ЗОШ №2 м. Ніжин Чернігівської області (тренер — В. Мазун) протистояли ще одній західноукраїнській команді з ЗОШ №26 м. Тернопіль (тренер — Ю. Лукович). Перший тайм був за подолянами, які багато та різноманітно атакували ворота суперника, та до гольових моментів справа майже не доходила.

На початку другого тайму ніжинці несподівано відкрили рахунок, але втримати перемогу не змогли. Тернопільська команда таки добилася бажаного і незабаром забила м'яча у відповідь, чим перевела справу до серії післяматчевих пенальті. З перших п'яти ударів суперники забили один одному по чотири і продовжували тримати глядачів та вболівальників у напрузі. Все вирішив шостий удар подолян, який, на відміну від опонентів, видався точним. 6:5 по пенальті — і Тернопіль у надзвичайно важкому матчі посідає третє місце на турнірі й везе до дому бронзові медалі!

Вирували страсті й у фінальному матчі. Втім, так воно і мало бути! Зустрілися дві дружини, що пройшли разом із відбірковими етапами дуже важку дорогу до фіналу. ЗОШ №25 м. Кременчуг Полтавської області (тренер — О. Назаренко) вже точно мріяли повторити досягнення своїх земляків-попередників 2000 року, що не тільки вийшли до Всесвітнього фіналу, а й посіли там третє місце. Більша частина матчу пройшла за їх відчутної переваги. Втім, атаки команди з Полтавщини рідко доходили до воріт суперника і перевага ця зводилася більше до володіння м'ячем.

А футболісти ЗОШ №23 м. Керч (АР Крим, тренер — С. Кірічек) під час рідких контратак теж не були переконливими, й тому серія післяматчевих пенальті була цілком справедливою.

І, хоча в цій лотереї не завжди перемагає насправді сильніший, цього разу таки хлопчики з Кременчука, що виглядали протягом поєдинку активніше та цікавіше, постаралися довести свою перевагу під час пробиття пенальті.

5:4 — і останнє слово залишилося за ними! Отже, у фіналі перемогла дружина з Кременчука, що стала переможцем Всеукраїнського фіналу «Кубку Націй Данон» і тепер представлятиме нашу країну на фінальній всесвітній частині у столиці Польщі Варшаві!

Ніхто не зможе сказати, що юні герої з Полтавщини цього не заслужили, і, хтозна, може саме їм судилося піти по слідах попередників з рідного міста 12-річної давності та знову завоювати для України призове місце на цьому щорічному своєрідному дитячому Чемпіонаті світу серед школярів у віковій категорії 10-12 років! 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте