«Троя» приймала Кубок Буковини за підтримки губернатора

У кінно-спортивному клубі «Буковинська Троя» с. Реваківці Кіцманського району, центрі кінного спорту Буковини, відбулися чергові змагання з конкуру.

Протягом останніх років деякі змагання вже встигли стати традиційними, але «Кубок Буковини за підтримки губернатора Чернівецької області» проходив тут уперше. І, сподіваємось, не востаннє, оскільки цей видовищний, елітний вид спорту зібрав у Реваківцях досить велику кількість як глядачів, так, власне, й учасників змагань, які завітали до Буковини майже з усіх областей Західної України.

Змагання з подолання перешкод за трьома різними маршрутами проходили в перший день турніру. Стартував Кубок Буковини з маршруту №3, який включав у собі подолання 10-и перешкод у 12 стрибків із висотою бар'єрів 110 см. Тут змагалися найдосвідченіші вершники на найбільш підготовлених конях, адже стрибок на 110 см. у висоту може подолати далеко не кожен учасник. На старт вийшли 10 учасників, а троє з них виступали відразу на двох конях, що дозволено правилами змагань.Тут не було рівних головному тренерові клубу «Буковинська Троя» кмс Юрію Кондратенку, що на конях за іменами Портос і Пішта зайняв відповідно перше та друге місця, демонструючи високу майстерність. Доволі несподівано йому поступився мсмк Генадій Мартиненко на Тамерлані (кск «Тамерлан» Хмельницької обл.), який цього разу задовольнився третім місцем. Те ж саме показало й перестрибування.

Змагання на маршруті №2 проходили у 10 перешкод за 11 стрибків при висоті 90 см. На старт вийшло 12 учасників, а троє з них змагалися на різних конях, тому остаточна турнірна таблиця складається з 15-ти результатів.За правилами змагань з конкуру ті учасники, які пройшли дистанцію без штрафних очок і подолали усі бар'єри, приймають участь у перестрибуванні. Власне, вони й розігрують між собою призові місця. Якщо на маршруті №3 перестрибування було фактично між двома спортсменами, то в цьому маршруті все склалося цікавіше. Відразу п'ятеро учасників виборювали медалі Кубку Буковини, але знову нікому не дозволив мати сумніви у своїй перевазі Юрій Кондратенко. На красені Портосі він виграв другий маршрут поспіль і тим самим зробив дуже серйозний крок до головної нагороди змагань. Другий результат — у Ярини Запухлої (Кокс, кск «Варто» Івано-Франківська область), а бронза — у того ж мсмк Генадія Мартиненка на Тамерлані (Хмельницька область). Буковинець Віталій Луговий на Пішті посів четверте місце, а волинянка Валерія Цуканова на Асконі була п'ятою.

І, нарешті, третій, останній маршрут першого дня змагань зібрав найменшу кількість учасників, адже на нього заявилися лише сім наїздників-аматорів. Фактично кожен із них міг розраховувати на перемогу оскільки яскраво виділеного фаворита серед них не було.Маршрут № 1 складався з 10 перешкод у 10 стрибків при висоті 70 см. Тут обійшлося без перестрибування і переміг на ньому представник Івано-Франківського кск «Варто» Олександр Андріюк на Тундрі. Його одноклубниця Вікторія Гавінська на найколоритнішому і найменшому коні змагань Малахіті посіла третє місце з одним штрафом, а між ними «вклинилася» чернівчанка Інна Панасюк на білому Кордоні (кск «Буковинська Троя»).

Дуже близькою до нагороди турніру була одна з наймолодших учасниць змагань Крістіна Орос на Находці (кск «Буковинська Троя»), яка дуже добре пройшла дистанцію, але… Одна-єдина помилка, яка вартувала їй чотирьох штрафних очок і дорогоцінних секунд при всіх взятих бар'єрах (!!!) відкинула її на четверту позицію, хоча за впевненістю та ходом на дистанції вона була фактично другою. Проте, враховуючи вік юної спортсменки та перспективність її підопічної Находки, вже найближчим часом від Крістіни можна очікувати високих результатів.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте