Кінний спорт. На Кубку Буковини фаворит змагався... сам із собою

Відкриті змагання з конкуру в кінно-спортивному клубі «Буковинська Троя» завершилися тріумфом буковинських спортсменів, серед яких були і титуловані вже, і «новоспечені зірочки». Другий день змагань з конкуру в кінно-спортивному клубі «Буковинська Троя», мав вирішити долю переможців ще у трьох маршрутах, серед яких був і найбільш престижний з них — Гран-Прі. Численних шанувальників кінного спорту не відпугнула навіть спека, яка ускладнювала умови змагань для всіх учасників — і наїздників, і їхніх підопічних. Але ті, хто завітав у неділю в Реваківці, навряд чи пожалкував, оскільки видовищність змагань того вартувала.

«Кубок Буковини за підтримки губернатора Чернівецької області» насправді виявився таким. Михайла Папієва до цього можна було побачити лише на матчах чернівецької «Буковини», і ось він відвідав змагання з конкуру, пообіцявши всіляко підтримувати цей вид спорту на Буковині. До того ж він особисто нагороджував усіх призерів Кубку, що вже точно було для багатьох несподіванкою.

Розпочнемо з Гран-Прі, тобто з маршруту №6, який складався з 11-ти перешкод і 13-ти стрибків при висоті бар'єру 120 см. Як і в перший день, головний тренер КСК «Буковинська Троя» КМС Юрій Кондратенко вів напружену боротьбу… із самим собою J! Він на Портосі (І місце) і на Пішті (ІІ місце) знову залишив позаду досвідченого МСМК Геннадія Мартиненка (КСК «Тамерлан» Хмельницької області), який також виступав на двох конях — на Символі (ІІІ місце) й Тамерлані (ІV). Два подвійних успіхи у різних маршрутах стали підтвердженням того, що саме Юрій — найсильніший наїздник на Кубку Буковини цього року!

Маршрут №5, а це висота — 100 см, 11 перешкод і 12 стрибків, проходив у боротьбі між 12-та учасниками. В цьому маршруті Юрія Кондратенка спіткала невдача і він після двох штрафів припинив виступ. За його відсутності за «золото» сперечалися двоє його вихованців — Віталій Луговий (на Рафаєлі та Віфі) та Анастасія Сологуб (на Кордоні), що після вчорашнього падіння на одному з маршрутів знайшла в собі сили відновитися і продовжити виступи на цих змаганнях. Саме ці учасники пройшли дистанцію без втрат, а в перестрибуванні сильнішим став Віталій, вигравши в опонентки майже 10 секунд.

І закінчилися змагання маршрутом № 4 (висота — 80 см при 10 стрибках через 10 перешкод), в якому брали участь початківці цього виду спорту. Приємно, що мій прогноз щодо перспектив юної 16-річної Крістіни Орос (ДЮСШ «Колосок» Чернівецької області) на Находці виправдався так скоро, а точніше — відразу на наступний день! Випередивши свою основну конкурентку-одноклубницю Інну Панасюк на Кордоні на 5 секунд, вона стала переможницею маршруту і наймолодшою серед усіх переможців даних змагань!

Тож під час осіннього Кубку Буковини, що проходитиме у кілька етапів, вона буде вже у статусі фаворита! А замкнула трійку призерів Ярина Запухла на Коксі (КСК «Варто» Івано-Франківської області), і ця медаль для неї стала вже другою на цьому турнірі.

Отже, підсумовуючи проведені в комплексі «Буковинська Троя» змагання з конкуру, хочеться з приємністю відзначити суттєву перевагу буковинських учасників над гостями, хоча на Кубок Буковини завітали досвідчені спортсмени з інших областей. З найкращої сторони себе проявила талановита буковинська молодь, яка завзято сперечалася за медалі з визнаними майстрами кінного спорту. Крістіна Орос, Віталій Луговий, Анастасія Сологуб мають дуже хороші перспективи і за умов посилених тренувань та участі в різноманітних змаганнях, впевнений, зможуть достойно представляти буковинську школу кінного спорту й на всеукраїнських чи міжнародних турнірах! Тим більше, маючи такого тренера-спортсмена, як Юрій Кондратенко, володаря Гран-прі цього Кубку  

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте