"Буковина" - "Арсенал" 2:0. Не можемо самі – допоможе суперник!

«Буковина» Чернівці — «Арсенал» (Біла Церква) — 2:0 (1:0)
26 серпня. СОУ «Буковина».
2000 глядачів

Арбітр — О. Головков (Сєвєродонецьк, Луганська обл.). Асистенти арбітра — А. Приймачук (Рівне), М. Миколюк (Хмельницький). Четвертий арбітр — О. Найко (Чернівці). Делегат ФФУ — А. Малаховський (Запоріжжя).

«Буковина»: 
Б. Когут, А. Донець, Р. Аблітаров, О. Керчу (к/к), Р. Дорош (В. Найко, 85), А. Савін, Д. Зозуля, Т. Яворський (Р. Гунчак, 59), Є. Сантрапинських, С. Маковійчук (Є. Ушаков, 73), Є. Шупік (Ю. Целих, 58). Гол. тренер — Вадим Заяць

«Арсенал»: К. Суслов, Д. Антоняк, О. Лебединець (к/к), С. Малий, В. Гонщик, П. Рибковський, Д. Проневич, М. Дячук-Ставицький (К. Коваленко, 78), С. Степанчук (С. Алексанов, 69), Д. Леонов (О. Шептицький, 69), В. Товкацький (В. Ординський, 71). Гол. тренер — І. Артимович.

Голи: 
Сантрапинських (21) — 1:0, Донець (74) — 2:0.

Попередження:
 В. Гонщик («Арсенал», 11), Т. Яворський («Буковина», 13), Д. Леонов («Арсенал», 61), Д. Проневич («Арсенал», 90+2).

Непрості видалися стосунки у чернівецької «Буковини» та білоцерківського «Арсенала», не зважаючи на доволі недовгу історію команди з київщини. Кілька сезонів тому, ще в рамках другої ліги, двічи переміг «Арсенал», через два роки, вже у першій лізі, двічи сильнішою вже була «Буковина». В минулому сезоні — перемога білоцерківців та нічия, при жодному забитому голі від чернівецьких опонентів… Ці цифри вказували на те, що результат підзвітного матчу передбачити було майже неможливо. До того ж, останні матчі (в тому числі домашні) сьогоднішні суперники програли, і, знаходячись у турнірній таблиці по-сусідству, добре розуміли всю важливість результату на СОУ «Буковина».

Чернівецькі вболівальники, яких, до речі, цього разу було дуже й дуже мало, не зважаючи на вихідний день, зручний час і гарну футбольну погоду, звикли до веселого футболу на правому фланзі атаки «Буковини» у виконанні Вечтомова і Сантрапинських, але Вечтомов залишився на лавці запасних, Сантрапинських грав на іншій позиції, а у Савіна й Донця нічого не виходило.

Тому й розпочали матч обидві команди неквапливо, з оглядкою на власні ворота й без жодного авантюризму, а перший-ліпший момент народився лише на 5 хвилині, коли Маковійчук вирвався на ударну позицію по правому флангу, але там захист гостей зіграв чітко і до воріт Суслова спритного буковинського нападника не пустив.

Відповідь «Арсенала» сталася аж на 12 хвилині. Це Рибковський після прострілу зліва намагався пробити з гострого кута і таки влучив у стійку воріт господарів… Щоправда, у стійку, яка знаходиться поза ігровим полем ;)

Отак і пройшли перші двадцять хвилин першого тайму: гра — бех воріт, воротарі — без роботи, глядачі — без видовища. У «Буковини» майже нічого не виходило, у «Арсенала» — й того менше. І тут, на рівному місці, сталося геть щось незрозуміле. У такій собі подобі атаки Маковійчук отримав м'яча, розвернувся і чи то пробив, чи то віддавав на когось пас. Суслов ніби то розпочав атаку своєї команди, але партнери «шкіряного» йому повернули. А от вибити в поле він не зміг, помилився, а Сантрапинських, який налетів на Суслова, як шуліка, скористався дитячою помилкою кіпера «Арсенала» і, вкравши м'яча прямо в нього з-під носа, відкрив рахунок у матчі. 1:0!

От так, чернівчани не могли підібратися до воріт суперника, а той сам підніс господарям вирішення проблеми! І, звичайно, відразу пішов відіграватися. Спочатку Антоняк невдало зіграв головою у штрафному майданчику «Буковини», а на 29 хвилині Товкацький пройшов крізь захисні редути чернівчан, пробив, Когут «круглого» відбив, а Дячук-Ставицький підхопив його з-за меж штрафного майданчика і «смачно» пробив здалеку. Нажаль для гостей, лишень трохи мимо...

Помітна перевага «Арсенала» протрималася до 32 хвилини, коли відбулася дещо подібна «Буко». Після кутового небезпечно головою пробив Донець, м'яч від захисту відскочив до автора забитого голу, той здалеку «пальнув», а там — рикошет, ще один кутовий і… більше нічого.

На 39 хвилині ще одна незрозуміла помилка білоцерківської команди ледь не призвела до катастрофи. Знову пас назад, знову невпевнена гра Суслова, але Маковійчук скористатися 200-відсотковою можливістю не зміг, і м'яч пройшов у лічених сантиметрах від стійки пустих воріт.

Через хвилину кращий бомбардир гостей у цьому сезоні Леонов отримав пас із глибини і бив по воротах Когута головою. Здавалося, гол неминучий, та кіпер чернівчан зробив майже неможливе і відбив його. Щоправда, той же ж Леонов міг відразу й добити, але зіграв незграбно і шанс для того, щоби зрівняти рахунок, упустив.

А в наступному моменті помилився арбітр. На користь господарів. Аблітаров віддав пас Когуту назад у межах штрафного майданчика, воротар зафіксував «шкіряного», хоча не мав права цього робити, а свисток Головкова несподівано… промовчав. А там був 100-відсотковий вільний...

Подальші потуги Маковійчука, Яворського і Савіна ні до чого не призвели, і так, на мінорній ноті, закінчилася перша половина гри. Другий тайм розпочався із атак господарів. Керчу пройшов лівим флангом і навісив на голову Шупіка, але його невпевнений, «сором'язливий» удар легко взяв Суслов. А вже через три хвилини Керчу ледь не «привіз» неприємності до власних воріт, та все закінчилося для чернівчан спокійно.

Напівмоментами можна назвати й дальні удари Яворського (один із них — зі штрафного), які також стали легкою здобиччю Суслова, а між ними був дальній і невдалий постріл Степанчука. Мимо пішов і удар здалеку від Рибковського на 64 хвилині, а невдовзі він в межах штрафного майданчика «Буковини» попав у Зозулю. Найбільш небезпечним же моментом цього відрізку матчу був розіграш м'яча між щойно з'явившимся на полі Гунчаком та Сантрапинських, в результаті якого небезпечний удар Донця взяв Суслов.

А от наступний візит Донця до воріт суперника став роковим для «Арсенала». Кутовий на 74 хвилині, вдале підправлення ногою — і рахунок вже 2:0 на користь «Буковини»!

Далі найбільш помітними були ті, хто вийшов у середині другого тайму на заміну. Спочатку Целих пройшов кількох суперників, віддав пас на Сантрапинських, проте дубль Євгенові у цьому матчі, нажаль для вболівальників «Буко», не «світив»...

На 85 хвилині Коваленко після кутового бив по воротах головою, на 88 — Алексанов добився наступного кутового після удару з гострого кута, ще через дві хвилини Ординський, якому ніхто не перешкоджав, також не влучив у ворота господарів… Ці три моменти могла перекреслити атака Гунчака й Ушакова, але розкішний пас від ветерана і одного з лідерів буковинців Ушаков не те, щоби змарнував, а відверто зпохабив, пальнувши по горобцях. Який же ж потрібен пас, яка позиція має бути для того, щоби нападники «Буковини» нарешті розпочали забивати (чи хоча б влучати у ствір воріт), а не скидали свої обов'язки на плечі півзахисту, чи навіть захисту? Питання риторичне, і відповіді на нього щось не бачиться...

Так чи інакше, маючи часом гравців «Арсенала» за дванадцятого гравця і скориставшись їхньою допомогою, «Буковина» перервала відразу кілька неприємних для себе серій: після трьох поразок поспіль (дві — в чемпіонаті, один — у Кубку України) нарешті перемогла, і після двох «сухих» ігор з «Арсеналом» «розпечатала» ворота команди з київщини. А білоцерківці… Мають, напевно, сподіватися, що в наступному, домашньому матчі перервуть свою невдалу серію з поразок і вони...

P.S. Неприємно вразив фан-сектор «Буковини», який часом, замість того, щоби підтримувати свою команду, скандував образливу кричалку на адресу гостей. Чомусь про імідж Чернівців як одного з культурних центрів Європи відразу подумалося… Невесело подумалося... 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте