Україна, Ізраїль, Росія і Молдова на «Чернівці Open 2012»



Восени 2012 року Чернівецька міська федерація боксу подарувала всім шанувальникам боксу нашого краю справжнє свято цього виду спорту. Вперше в історії буковинського боксу в Чернівцях пройшов міжнародний турнір «Чернівці-Опен» серед чоловіків, участь у якому взяли боксери з України, Росії, Молдови та Ізраїлю.

Протягом двох змагальних днів у залі боксу «Авангард» глядачі побачили двадцять безкомпромісних двобоїв між досвідченими суперниками, вихованцями різних шкіл боксу, які не залишили байдужими жодного спостерігача цих змагань.

Буковину на «Чернівці-Опен» представляли боксери ДЮСШ №1 міста Чернівці, вихованці тренерів В. Ротаря і Г. Соловйова, члени Олімпійського резерву Національної збірної України з боксу Олександр Стрілецький і Олександр Тесленко, представник боксерського клубу «Колізей-Машзавод» Сергій Ксендзов, ще один ДЮСШовець Ельчін Алієв і учасник Чемпіонату світу у Вірменії 2010 року, боксер ФСТ «Україна» Іван Страшний із Шипинців. В якості організаторів виступили Чернівецька міська федерація боксу та ДЮСШ №1 міста Чернівці.

Цей турнір став однією із складових у процесі підготовки кращих буковинських боксерів до участі в Чемпіонаті України з боксу серед чоловіків, що відбудеться цієї осені в Донецьку, і на якому тренерський склад буковинців розраховує на медалі.

У ваговій категорії 56 кг МС шипинчанин Іван Страшний (ФСТ «Україна», Шипинці, тренери — Іван Собко і Андрій Грудей) у півфіналі впевнено здолав опір донецького боксера Іллі Деркача. Опонент Івана під час бою постійно порушував правила, штовхався й притримував руки суперника, проте жодного попередження він рефері на рингу не отримав. Тим не менше це не завадило Страшному вийти у фінал турніру, де на нього очікував Дмитро Бадмаєв із команди Московської області. Росіянин у не менш напруженому поєдинку переміг нашого сусіда з Івано-Франківська МС Олександра Стефанишина і тим самим підтримав високу репутацію російського боксу.

Категорія 69 кг. Вихованець Едуарда і Олександра Погодіних КМС Сергій Ксендзов (БК «Колізей-Машзавод») проявив волю до перемоги і у відчайдушній боротьбі виявився сильнішим за представника Івано-Франківщини  КМС Івана Грушку. В іншому півфіналі цієї вагової категорії Тато Харазішвілі з Росії нокаутував КМС Едуарда Рибалко з команди Донецької області. Таким чином склалася вже друга підряд фінальна пара між буковинцями та росіянами, що було надзвичайно приємним для палких уболівальників кращих боксерів Буковини в залі «Авангард»!

Кумир багатьох чернівчан МС Олександр Стрілецький (ДЮСШ №1 м. Чернівці, тренери — Геннадій Соловйов і Василь Ротар) у ваговій категорії 75 кг вдруге за останній місяць зустрічався на рингу із боксером з Ізраїлю Артемом Маслієм. Звичайно, після поразки від Олександра на міжнародному турнірі в Молдові ізраїльтянин, чемпіон Ізраїлю 2011 року, прагнув понад усе взяти реванш над суперником, та Стрілецький знову (вдруге поспіль!) був сильнішим і заслужив право представити своє місто у фіналі міжнародного турніру в Чернівцях! Там він мав зустрітися з Чемпіоном Центральної частини Росії Анатолієм Богомоловим, що без особливих проблем в іншому півфіналі переміг МС Арсена Різуна з Коломиї. Тим самим Арсен негативно «підтримав» своїх колег по команді Івано-Франківської області і змушений був обмежитися боротьбою лише за третє місце на «Чернівці-Опен».

КМС Ельчін Алієв із ДЮСШ №1 м. Чернівців просто не мав права не стати в ряд переможців із іншими буковинцями, виступивши у ваговій категорії 81 кг, де пробився у фінал у поєдинку із представником Молдови, досвідченим спортсменом Володимирим Затушевським. Перемога Алієва ще раз підтвердила, що команда Буковини добре підготувалася до змагань і претендує на звання найсильнішої дружини турніру. А єдиним прикарпатцем-фіналістом став Андрій Зеленяк, який після довгого засідання суддівської колегії був об'явлений переможцем над боксером із Росії Олексієм Теном.

Нарешті, у ваговій категорії 91 кг МС Олександр Тесленко, резервіст-олімпієць, вихованець Г. Соловйова та В. Ротаря, остаточно склав комбінацію «5 із 5», в нелегкому двобої подолавши Іллю Філіппова з Росії. Його суперником по фіналу став МС Роман Чубей з Донецької області, який переміг Ярослава Репньовського з Прикарпаття.

Таким чином, всі буковинці потрапили до фіналів, у той час як у всіх інших команд були втрати в перший день змагань. Як склалася доля наших боксерів у вирішальних боях, читайте незабаром.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте