Шипинці організували відкриті змагання на честь земляків-чемпіонів



Кожного року на початку жовтня у селі Шипинці, які мають давні та славетні боксерські традиції, з нетерпінням очікують традиційного турніру з боксу, який проводить місцева секція Чернівецького обласного ФСТ «Україна». Осінній відкритий чемпіонат ЧО ФСТ «Україна» імені МС СРСР ім. Івана Козака та МСМК Володимира Миронюка щорічно збирає багатьох спортсменів різних вікових категорій з різних областей України й надає їм можливість перевірити свої можливості та отримати важливу змагальну практику.

Цього року організаторами було зроблено акцент на змагання юних боксерів 1998 — 2002 р.н., яких під час турніру була більшість. Це — майбутнє українського боксу і тому важливо було вже зараз роздивитися перспективи в тих, хто тільки починає виходити на ринг.

Але цього року на шипинецькому турнірі сталася набагато важливіша подія для боксу Буковини. Маємо всі підстави для того, щоби вважати конфлікти між тренерами області вичерпаними. Вперше за останні півтора року на рингу разом зійшлися представники обласної та міської федерацій і те, що діти не винні в конфліктних ситуаціях, що створюють дорослі, є більше ніж очевидним! Тільки в умовах повноцінного відбору та співставлення боксерів різних спортивних товариств і боксерських клубів можна створити повноцінну боєздатну збірну Чернівецької області, яка підтримуватиме традиції буковинського боксу і зможе колись делегувати наших земляків у склад Національної збірної України з боксу.

Серед учасників відкритого чемпіонату ФСТ «Україна» були спортсмени з Івано-Франківської (Івано-Франківськ, Коломия, Кути), Закарпатської (Мукачево, Рахів), Львівської (Львів, Стрий), Хмельницької (Кам'янець-Подільський), Чернівецької (Вижниця, Бояни, Шипинці, Вашківці) областей та міста Чернівців (ДЮСШ №1, КДЮСШ, БК «Джеб», «Варяг», «Авангард», «Спартак», «Олімпія», «Світле майбутнє»). Всього приймали у змаганнях 150 учасників із 18 команд.

Турнір проходив за підтримки постійних спонсорів боксерських змагань у Шипинцях братів Володимира й Віктора Захарчуків, а нагороди — медалі та кубки — надала Всеукраїнська ГО «Ніхто крім нас», яку на змаганнях представляли заступник голови ВГО Роман Хобзей та голова ревізійної комісії, чемпіон світу 1991 року з рукопашного бою Юрій Лозюк.

Справжньою прикрасою першого дня змагань став двобій у єдиній віковій категорії дорослих між МС Іваном Страшним (ФСТ «Україна» Шипинці, тренери І. Собко і А. Грудей) та КМС Юрієм Томашуком (ДЮСШ м. Рахів Закарпатської області, тренер — Віталій Урбан). Не зважаючи на більший досвід боїв на високому рівні, Іванові прийшлося нелегко проти закарпатця, але в підсумку він здобув таки перемогу за очками, як і за тиждень до цього на міжнародному боксерському турнірі «Чернівці-Опен», і таким чином виборов перше місце на другому турнірі поспіль. І це не може не радувати напередодні виїзду на Чемпіонат України серед дорослих у Донецьк.

Серед інших результатів відмітимо численні перемоги у різних вікових та вагових категоріях вихованців О. Мушія (Івано-Франківськ), В. Урбана (Рахів) та П. Яцика (Стрій). Всього ж у перший день змагань відбулося 49 поєдинків, які виявили фіналістів турніру.   

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте