Вирішальні бої на «Чернівці-Open 2012»

Чернівецька міська федерація боксу стала організатором першого в історії боксу Буковини міжнародного турніру «Чернівці-Опен» серед чоловіків, який проходив у чернівецькому спорткомплексі «Авангард».

Турнір відбувся за участю досвідчених майстрів боксу з України, Росії, Молдови та Ізраїлю і зібрав доволі велику кількість глядачів, «зголоднілих» за справжнім видовищем цього захоплюючого та мужнього виду спорту.

Потрібно сказати, що саме МІСЬКА ФЕДЕРАЦІЯ сприяє розвитку «дорослого» боксу в нашому місті, тим самим відродивши давні традиції радянського боксу, коли чоловіки мали можливість і надалі займатися улюбленою справою та підтримувати форму, виступаючи на різноманітних змаганнях. Поєдинки між дорослими боксерами завжди привертають увагу шанувальників спорту, оскільки досвід і майстерність є запорукою якісних та видовищних двобоїв на рингу, і збирають численну аудиторію під час змагань.

Так і сталося на «Чернівці-Опен» як під час півфіналів, так і в день фінальних поєдинків. Проти Дмитра Бадмаєва з Росії у ваговій категорії 56 кг вийшов боксер із Шипинців, МС Іван Страшний (тренери — Іван Собко і Андрій Грудей). У цьому запеклому двобої Іван продемонстрував свою майстерність, витривалість і бажання перемогти, а всі ці три складові забезпечили йому таку очікувану перемогу над суперником! Із гарним почином, Буковино! А в поєдинку за третє місце в цій категорії між О. Стефанишиним (Івано-Франківськ) та І. Деркачем (Донецьк) переможцем було об'явлено прикарпатця.

Команда Московської області взяла реванш уже в наступному двобої. У ваговій категорії 69 кг Тато Харазішвілі не без проблем здолав опір чернівчанина,  КМС Сергія Ксендзова (тренери — Едуард і Олександр Погодіни, БК «Колізей-Машзавод»), який відчайдушно бився із суперником до останніх секунд, а в бою за «бронзу» зійшлися І. Грушка (Івано-Франківськ) та Е. Рибалко (Донецьк). Як і в попередній категорії, сильнішим став представник Івано-Франківська.

Нажаль, і МС Олександр Стрілецький з українського олімпійського резерву (ДЮСШ №1 м. Чернівці, тренери — Генадій Соловйов і Василь Ротар) у ваговій категорії 75 кг не зміг підібрати «ключика» до успіху в поєдинку із чемпіоном Центру Росії Анатолієм Богомоловим. Досвідчений суперник, маючи перевагу як у швидкості, так і у зрості, на дозволив Олександру продемонструвати все, на що він здатен і приніс Росії друге поспіль «золото» турніру. А наш сусід із Коломиї МС Арсен Різун переміг у поєдинку за третє місце чемпіона Ізраїлю 2011 року Артема Маслія і таким чином залишив ізраїльтянина без чернівецької медалі.

Єдину перемогу на рингу боксерського залу «Авангард» у Чернівцях для Івано-Франківська заробив МС Андрій Зеленяк. Судді одноголосно визначили його переможцем у протистоянні з чернівчанином, КМС Ельчіном Алієвим, вихованцем Г. Соловйова та В. Ротаря (ДЮСШ №1 м. Чернівці), хоча напередодні Ельчін виглядав значно впевненіше, а третє місце у ваговій категорії 81 кг дісталося представнику Московської області Олексію Тену.

Травма донеччанина МС Романа Чубея (вагова категорія 91 кг) не дозволила йому здобути перемогу у фінальному двобої над нашим земляком МС Олександром Тесленком. Вже після першого раунду секунданти Романа змушені були відмовитися від продовження поєдинку, і чернівецький резервіст-олімпієць, вихованець тандему тренерів Г. Соловйова і В. Ротаря з ДЮСШ №1 м. Чернівці зайняв у цій категорії перше місце! Третім серед найважчих боксерів турніру став Ілля Філіппов з Росії.

Таким чином, на міжнародному турнірі з боксу «Чернівці-Опен» в активі буковинців стало 2 «золотих» і 3 «срібних» нагороди і команда Чернівецької області стала на цих змаганнях найсильнішою! Що й потрібно було доказати!

Другий показник — у збірної Московської області: два перших місця, одне друге і два третіх. Теж непогано, хоча минулого разу, коли росіяни приймали участь у міжнародному турнірі з боксу в чернівецькому ТРЦ «Панорама» (весна 2011 року), склад їхньої команди був значно сильнішим і, відповідно, показники значно кращими...

Один переможець, як ми вже відмічали, є і в складі команди Івано-Франківської області. Він же ж був і єдиним фіналістом від прикарпатців. Три «бронзи» виглядають для наших сусідів слабкою втіхою.

Одну єдину медаль здобули донеччани — срібну. Можливо, досвідчені представники Донбасу не встигли відновитися після довгої дороги до Чернівців, проте, я думаю, що чернівецькі шанувальники боксу за це на них не в образі!

Наприкінці турніру сталася приємна для багатьох присутніх подія. Президент Чернівецької міської федерації боксу Володимир Загурський нагородив за численні заслуги в буковинському боксі тренера ДЮСШ №1 м. Чернівці Генадія Соловйова, якого було визнано кращим тренером міста Чернівці з боксу.

Нагадаємо, що міжнародний турнір з боксу «Чернівці-Опен» серед чоловіків, який проходив у чернівецькому спорткомплексі «Авангард», відбувся під патронатом секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина, а також за підтримки Чернівецької міської федерації боксу та ДЮСШ №1 міста Чернівці. 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте