Осіння «спека» на кіцманському рингу

Традиції в буковинському боксі — невід'ємна складова спорту нашого краю. Протягом останніх восьми років практично в усіх районах Чернівецької області, де культивується бокс, склалися традиції щорічно проводити ті чи інші змагання, які згодом стали візитівками різних боксерських шкіл Буковини.

Якщо в Чернівцях це турнір пам'яті МС СРСР В. Кузьмінова, в Боянах -  міжнародний турнір пам'яті воїна-інтернаціоналіста Івана Боти, в Шипинцях — відкрита першість ЧО ФСТ «Україна» ім. МС СРСР І. Козака та МСМК В. Миронюка, то в місті Кіцмань — турнір, присвячений пам'яті МС СРСР М. Дорофєєва. І традиційно він проводиться восени, у приміщенні міського Будинку Культури.

Цього року до Кіцманя завітали представники дванадцяти команд із Чернівців та області, у тому числі й гості з Кам'янця-Подільського. Протягом двох змагальних днів глядачі побачили 60 поєдинків серед боксерів різних вікових категорій. Для більшості учасників змагань ці бої стали контрольними напередодні розширеної першості Чернівецької області з боксу, що планується до проведення у листопаді. До того ж спортсмени 1997-98 рр. проглядалися тренерським складом на поїздку до кримської Балаклави, де незабаром відбудеться турнір сильніших боксерів України в цій віковій категорії. Тож фактично кожен двобій мав досить велику ціну й тому на кіцманському рингу цієї осені було по-справжньому спекотно.

Змагання розпочалися хвилиною мовчання в честь пам'яті видатного буковинського боксера М. Дорофєєва, головного «винуватця» турніру, а потім розпочалося і все інше...

Справжній боксерський бум сьогодні відмітимо у Вижниці. Тренери тамтешньої ДЮСШ вже встигли кілька років тому виховати МС України Анатолія Чагіна, а тепер молодше покоління протягом вже другого поспіль обласного турніру виборює для мальовничого карпатського міста медалі різного гатунку. От і в Кіцмані вижниччани здобули п'ять перших місць і поряд із представниками шипинецького ФСТ «Україна» стали кращою командою турніру. По чотири, тобто, на одне «золото» менше, перемоги мають у своєму активі чернівецькі боксери, вихованці ДЮСШ №1 м. Чернівці (тренери — В. Ротар і Г. Соловйов) та СТ «Спартак» (тренер — Ф. Бурма).

Господарі турніру — кіцманчани — під керівництвом тренера В. Смаглія спромоглися на дві «золотих» медалі серед наймолодших учасників змагань, що, безумовно, говорить про непогані перспективи юних кіцманських спортсменів у майбутньому.

Ну й загалом слід зазначити, що турнір пройшов на традиційно високому організаційному рівні, а практика, яку отримала на ньому перспективна буковинська молодь, є неоціненною напередодні відповідальних змагань кінця 2012 року.

А переможцями в індивідуальному заліку у своїх вікових та вагових категоріях стали: 

2003-04 р.н.
 

24 кг — І. Струтинський (Кіцмань)
27 кг — Д. Мангер (Кіцмань)
31 кг — О. Величко («Спартак» Чернівці) 

2001-02 р.н.


27 кг — Ю. Томюк (Вижниця)
30 кг — І. Гайдук (Шипинці)
31 кг — Б. Гайдук (Шипинці)
34 кг — В. Клим (Вижниця)
38 кг — Р. Кізюк (ДЮСШ м. Чернівці)
47 кг — О. Янтаров («Джеб» Чернівці) 

1999-2000 р.н.

32 кг — І. Гожда (Вижниця)
34 кг — М. Дорош («Спартак» Чернівці)
40 кг — О. Гуцкал («Спартак» Чернівці)
42 кг — О. Гожда (Вижниця)
50 кг — А. Радик (КДЮСШ м. Чернівці)
53 кг — Б. Аршуков («Варяг» Чернівці)
56 кг — В. Іванчук (ДЮСШ м. Чернівці)
69 кг — Л. Гарчинський («Спартак» Чернівці) 

1997-98 рр.

46 кг — В. Іванов (ДЮСШ м. Чернівці)
52 кг — В. Сторощук (Шипинці)
54 кг — М. Гелюк (Вижниця)
56 кг — А. Гайко («Авангард» Чернівці)
57 кг — П. Будей («Авангард» Чернівці)
60 кг — О. Будей («Авангард» Чернівці)
62 кг — М. Крупа (Шипинці)
66 кг — С. Грекул (Шипинці)
74 кг — І. Тітік (ДЮСШ м. Чернівці) 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте